E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τα 5 πράγματα που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι και μπορούμε να τα κάνουμε κι εμείς!

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012


Τι κι αν το IQ μας δεν θα μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε 5 απλά βήματα που θα μας κάνουν εξυπνότερους. Ή απλά θα μας βοηθήσουν να συγκεντρωθούμε…
Να συμφωνήσουμε σε κάτι. Δεν γίνεσαι από τη μία μέρα στην άλλη Άλμπερτ Αϊνστάιν. Για την ακρίβεια και καμιά 30αρια χρόνια να προσπαθείς, δύσκολα να τα καταφέρεις να τον φτάσεις. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να γίνεις καλύτερος και εξυπνότερος όσο περνάει ο καιρός. Και αυτά είναι 5 βήματα που θα σε βοηθήσουν.
 «Πνίξε» τη φωνή που έχεις στο μυαλό σου
Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια φωνή μέσα στο μυαλό τους, που τους ψιθυρίζει πράγματα. Ιδιαίτερα όταν μιλάς με κάποιον άλλον. Πόσες φορές δεν έχεις πιάσει τον εαυτό σου, όταν βρίσκεσαι σε μια συζήτηση να σκέφτεσαι τα δικά σου; Ε, σταμάτα το αυτό. Δώσε βάση σε αυτά που λέει ο άλλος.
Διαφώνησε με τον… εαυτό σου
Μην είσαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν πάντα δίκιο και οι ιδέες σου είναι πάντα οι καλύτερες. Πάντα να διαφωνείς με τον εαυτό, γιατί μόνο τότε θα σου έρθουν καλύτερες ιδέες.
Πάντα να είσαι περίεργος
Το ξέρω πως ο λαός λέει ότι «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα», αλλά η περιέργεια σε οδηγεί να μάθεις περισσότερα πράγματα. Όταν ακούς κάποιον πάντα σημείωνε ερωτήσεις πάνω στο θέμα. Το κακό δεν είναι να μην ξέρεις – το κακό είναι να κάνεις ότι τα ξέρεις όλα.
Να αναζητάς πάντα τη πηγή
Όσα καθιερωμένες και αν μοιάζουν ορισμένες θεωρίες ή κάποια γεγονότα, πάντα να αναζητάς από πού προέρχονται και κατά πόσο αληθεύουν. Μην παίρνεις τίποτα σαν δεδομένο.
Να επικεντρώνεσαι στο θέμα και όχι σε αυτόν που το λέει
Μην κρίνεις ποτέ και τίποτα από αυτόν που μεταφέρει ένα μήνυμα. Επειδή συμπαθείς κάποιον δεν σημαίνει ότι αυτά που λέει είναι και σωστά. Το μυαλό σου να είναι πάντα στο θέμα της συζήτησης και αυτό να προσπαθείς να αναλύσεις.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger