E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δημοσκοπηση GPO: Πρωτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,3%, δευτερη η ΝΔ με 20,1%

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012


Πρωτος σε άλλη μία δημοσκόπηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 22,3% έναντι 20,1% τηςΝέας Δημοκρατίας. Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει στις προτιμήσεις των πολιτών ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας 27,8%.Στην νέα δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για την εκπομπή του MEGA, «Ανατροπή», η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα με το διψήφιο ποσοστό του 10,3%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 7,5%.
Αναλυτικά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
  • ΣΥΡΙΖΑ 22,3%
  • Νέα Δημοκρατία 20,1%
  • Χρυσή Αυγή 10,3%
  • ΠΑΣΟΚ 7,5%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%
  • Δημοκρατική Αριστερά 5%
  • ΚΚΕ 4,6%
Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 18,6% στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ενώ ακολουθούν: Ευάγγελος Βενιζέλος με 8,0%, Φώτης Κουβέλης με 6,7%, Πάνος Καμμένος με 5,7%, Νίκος Μιχαλολιάκος με 3,8% και τέλος η Αλέκα Παπαρήγα με 1,7%.
Ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων που φτάνει το 25,2% θεωρεί πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι ο καταλληλότερος για την θέση του πρωθυπουργού.
Οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές
Αρνητικοί σε μεγάλη πλειοψηφία είναι οι ερωτηθέντες σχετικά με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Το 71,2% δεν τις θεωρεί λύση εν αντιθέσει με το 28,2% που ζητά άμεσα εκλογές.
Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία η πλειοψηφία θεωρεί πως πρέπει να γίνει ανασχηματισμός στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, το 50,4% θέλει αλλαγή των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ το 35,8% λέει «όχι».

http://www.pkool.gr

Share this article :

2 σχόλια:

  1. Επειδή πλέον υπάρχουν πολλοί μορφωμένοι Ελληνες, (οι οποίοι έχουν πάψει να καταναλώνουν κουτόχορτο. . . ), εκτιμώ ότι η ορθή ανάγνωση της δημοσκόπησης οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι το μόνο κόμμα το οποίο παρουσιάζει σημαντική άνοδαο της εκλογικής του επιρροής είναι η Χρυσή Αυγή. Ολα τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω επεσε ατομικη βομβα στα κεφαλια ολων και η ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι μολις 2,2 μοναδες μπροστα. Συμπερασμα δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να ειναι μπροστα στους επομενους 5 μηνες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger