E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τατιανα Στεφανιδου: Η φημολογουμενη καταθλιψη και η διατροφη της!

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012


Εδώ και αρκετό καιρό τα δημοσιεύματα σχετικά με την Τατιάνα. Τα περισσότερα ...ανώνυμα. Κάποια που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας, κάποια με στοιχεία αληθινά κάποια συκοφαντικά. Το σίγουρο είναι πώς όλη αυτή η extra πίεση απο τα δημοσιεύματα έχει επηρεάσει την παρουσιάστρια.
 Λίγο η πίεση της καθημερινότητας με τα νούμερα, λίγο οι υποχρεώσεις ως μάνα και σύζυγός έχουν φέρει το φιλαράκι μου σε ζόρικη θέση. Πρόσωπα από το κοντινό περιβάλλον της παρουσιάστριας κάνουν λόγο για άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία και βρίσκεται και πως η κατάθλιψη έχει εισβάλει στη ζωή της. Εγώ δε θα μπω στην ουσία των όποιων προβλημάτων της Τατιάνας καθ΄ότι μη επαΐων. Άλλωστε δεν έχει ανάγκη η ίδια ούτε απο το δικό μου Pampering πόσο μάλλον απο την προστασία μου.

Αυτό που έκανα είναι να ζητήσω με αφορμή αυτές τις πληροφορίες απο την διατροφολόγο και συνεργάτιδα του Blog Ρούλα Ιωάννου να μου εξηγήσει τον ρόλο της διατροφής σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Η Ρούλα απαντά: «Στην καθημερινή ζωή με τον όρο κατάθλιψη εννοούμε μια κατάσταση θλίψης και μελαγχολίας μέσα στην ποία το άτομο περιγράφει τον εαυτό του ως λυπημένο, απογοητευμένο και αποθαρρυμένο. 
Η σωστή διατροφή σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να συμβάλλει θετικά και εκτός από τον ψυχολόγο να βοηθήσει και αυτή με την σειρά της το άτομο. Ας δούμε όμως τι μας προσφέρει μια σωστή διατροφή αναλυτικότερα. Οτιδήποτε τρώμε, λόγω της ρύθμισης ορμονών και νευροδιαβιβαστών του οργανισμού έχει άμεση επίδραση στη διάθεσή μας και τη γενικότερη λειτουργία του εγκεφάλου.


Ειδικά για όσους πάσχουν από κατάθλιψη, εκτός από τη χρήση αντικαταθλιπτικών οι νεώτερες επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως η κατανάλωση λιπαρών ψαριών μπορεί να συμβάλλει θετικά στο πρόβλημά τους. Και αυτό συμβαίνει διότι τα ω-3 που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια αυξάνουν τα ποσοστά παραγωγής της σεροτονίνης, που ρυθμίζει τη διάθεσή μας και τα επίπεδα του οποίου είναι χαμηλά σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη. Άλλες τροφές που επίσης συμβάλουν στην επίτευξη μιας καλής διάθεσης είναι τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ, τροφές πλούσιες σε σελήνιο και ψευδάργυρο.


Η διατροφή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, σόγια και όσπρια. Επίσης θα πρέπει καταναλώνετε περισσότερους σύνθετους υδατάνθρακες καθώς μια διατροφή χαμηλή σε σύνθετους υδατάνθρακες μπορεί να προκαλέσει εξάντληση των αποθεμάτων σεροτονίνης και να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

 Αποφύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη καθώς οδηγούν σε νωθρότητα, βραδύτητα σκέψης, και κόπωση. Αποφύγετε το αλκοόλ και τα κατεργασμένα τρόφιμα. Και τέλος μειώστε την πρόσληψη συμπυκνωμένων σακχάρων καθώς ο οργανισμός αντιδρά πιο γρήγορα με την παρουσία των απλών σακχάρων».

Ας ελπίσουμε η Τατιάνα να καταφέρει να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες και να επιστρέψει ξανά στο πρόσωπό της η’γλυκύτητα’. Λείπει πολύ το τελευταίο διάστημα!



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger