E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

7 μικρα μυστικα της σωστης αθλησης

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012


Πόνος ίσον αποτέλεσμα

Εάν μια άσκηση σου προκαλεί πόνο, δύο είναι τα τινά: είτε ότι την εφαρμόζεις λάθος (και χρειάζεσαι επειγόντως ένα γυμναστή για να σου δείξει το σωστό τρόπο) είτε ότι αποφάσισες ξαφνικά να τιμωρήσεις με βασανιστικό τρόπο τον εαυτό σου! Προσπάθησε να διαχωρίσεις τον πόνο που προέρχεται από την επιβάρυνση των χαλαρών μυών -και θα εξαφανιστεί μετά από μερικές μέρες- από τον πραγματικό, που σημαίνει ότι εξουθένωσες κάποιον μυ ή ζόρισες κάποιο κόκαλο. Στη δεύτερη περίπτωση, σταμάτα όσο είναι καιρός.


Στρέτσινγκ πριν από οποιαδήποτε άσκηση
Η ουσία εδώ είναι πως το στρέτσινγκ (τέντωμα των μυών), πριν και μετά την άσκηση, προλαμβάνει τις κακώσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης και τους μυϊκούς πόνους που προκύπτουν από αυτήν. Παρ΄ ότι το τέντωμα των μυών προάγει την ελαστικότητά τους, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα British Medical Journal κατέδειξε πως καμία επιστημονική απόδειξη δεν υπάρχει ότι το στρέτσινγκ πριν την άσκηση μειώνει τους τραυματισμούς ή προλαμβάνει το μυϊκό πόνο.

Η άσκηση ενεργοποιεί το μεταβολισμό για ώρες
Η αλήθεια είναι απογοητευτική: Σύμφωνα με τις έρευνες, οι επιπλέον θερμίδες που περιμένεις να κάψεις από την άσκηση είναι αμελητέες και φτάνουν τις 20 περισσότερες για ολόκληρη την ημέρα! Όμως, ο μεταβολισμός μπορεί να ρυθμιστεί μετά το τέλος της άσκησης εφόσον γυμναστείς τόσο έντονα, ώστε να πιάσεις το μέγιστο ποσό οξυγόνου που μπορείς να πάρεις κατά τη διάρκεια μιας άσκησης και συνεχίσεις στο ίδιο υψηλό επίπεδο για τα επόμενα 45 λεπτά. Έτσι, θα καις έως και 190 θερμίδες περισσότερες από το αναμενόμενο.

Six pack: Ο δρόμος της επανάστασης
Θέλεις να απαλλαγείς επειγόντως από την κοιλίτσα που καλύπτει τους κοιλιακούς μυς σου. Το πρόβλημα είναι ότι, ενώ οι ασκήσεις σύσφιγξης κοιλιακών τους ενδυναμώνουν, δεν καίνε και το λίπος στην κοιλιά. Για να καμαρώσεις άμεσα τους κοιλιακούς που έχτισες με κόπο, φρόντισε να τακτοποιήσεις το θέμα του λίπους με δίαιτα, καρδιαγγειακή άσκηση και βάρη.

Ο διάδρομος δεν επιβαρύνει τα γόνατα
Μέγα λάθος. Το τρέξιμο από τη φύση του καταπονεί τα γόνατα κι αυτό δε σχετίζεται με την επιφάνεια στην οποία πραγματοποιείται. Για να μετριάσεις τις επιπτώσεις στα γόνατά σου, οι ειδικοί συμβουλεύουν να εναλλάσσεις τις αερόβιες ασκήσεις. Μπλέξε, λοιπόν, το τρέξιμο στο διάδρομο με άσκηση σε στατικό ποδήλατο γυμναστηρίου ή χρησιμοποίησε κάποιο ελλειπτικό.

Ο πάγος απαλύνει τον πόνο των μυών
Όπως έχεις διαπιστώσει και ο ίδιος, ο πάγος που σπεύδεις να βάλεις στον πονεμένο σου μυ τον μουδιάζει και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Μια νέα ανασκόπηση 36 ερευνών κατέληξε πως ο πάγος δε βοηθά στη θεραπεία των μυών, αντίθετα αναστέλλει προσωρινά την ενδυνάμωση της μυϊκής μάζας. Ωστόσο, κανένα φάρμακο δεν έχει ακόμα βρεθεί με τα ανάλογα οφέλη.

Τα όργανα γυμναστικής είναι ασφαλέστερα 
Βασική προϋπόθεση για θετικά αποτελέσματα στα όργανα γυμναστικής είναι η σωστή ρύθμιση ύψους και βάρους για τον κάθε υποψήφιο από κάποιο γυμναστή. Διαφορετικά, να ξέρεις, οι μύες σου θα είναι τόσο ευάλωτοι στους τραυματισμούς όσο και αν έκανες ίδιου τύπου ασκήσεις με ελεύθερα βάρη ή χωρίς καθόλου μηχανήματα. Κι όμως, μπορείς να αποκτήσεις τη φόρμα που θέλεις χωρίς να χρυσοπληρώσεις κάποιο ακριβό γυμναστήριο. Λίγο τζόκινγκ στο πάρκο της γειτονιάς και λίγα βαράκια στο σπίτι θα ενδυναμώσουν εξίσου τους μυς σου.


http://www.capital.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger