E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Φωσφοριζε μανιταρια και φυτο - τουαλετα βρεθηκαν στο Βορνεο της Ασιας [φωτος]

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012


Φυτά βγαλμένα κατευθείαν από την χώρα των θαυμάτων εντόπισαν επιστήμονες κατά τη διάρκεια ερευνητικής αποστολής στο Βόρνεο, στη Νοτιοανατολική Ασία. Μανιτάρια που φωσφορίζουν, αράχνες που χοροπηδούν, μύγες με κεραίες μεγαλύτερες από το σώμα τους και ένα φυτό που χρησιμεύει και ως τουαλέτα για τα μικρά ζώα είναι μόλις λίγα από τα απίστευτα που βρήκαν εκεί.
Στην έρευνα συμμετείχαν επιστήμονες από την Ολλανδία και τη Μαλαισία, οι οποίοι μελέτησαν τη βιοποικιλότητα γύρω από το όρος Κιναμπάλου, στο υψηλότερο σημείο του Βόρνεο. Εκεί συνέλεξαν περίπου 3.500 δείγματα DNA από 1.400 είδη ζώων, φυτών και μυκήτων,ενώ από τα δείγματα αυτά βρήκαν 160 νέα είδη, άγνωστα στην επιστήμη μέχρι σήμερα.
Ένα από αυτά τα είδη ήταν τα εντυπωσιακά μανιτάρια που φωσφορίζουν πράσινο νέον χρώμα στο σκοτάδι: «Τα μανιτάρια που φωσφορίζουν είναι σπάνια όμως όντως υπάρχουν έξω από τον ψυχεδελικό κόσμο», ανέφερε ο Λουίς Μοργκάδο, ένας εκ των ερευνητών της αποστολής.
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας κάποιος μπορεί να περάσει από δίπλα τους ή ακόμα και να τα φωτογραφίσει χωρίς να το ξέρει, όμως μόνο μια νυχτερινή εξόρμηση αποκαλύπτει το μοναδικό φαινόμενο», πρόσθεσε.
Κατά την εξόρμησή τους αυτή, εντόπισαν επίσης μια σπάνια μύγα με μάτια – κεραίες που πολλές φορές ξεπερνούν σε μήκος το σώμα της, καθώς και το φυτό «Nepenthes lowii» το οποίο τρέφεται με τις ακαθαρσίες μικρών ζώων.
Προκειμένου να προμηθευτεί το άζωτο που χρειάζεται για την επιβίωσή του, το φυτό – τουαλέτα, απελευθερώνει μία μυρωδιά που προσελκύει τα μικρά θηλαστικά και στη συνέχεια τα ταΐζει με νέκταρ, ενώ καθώς αυτά απολαμβάνουν το γεύμα τους, οι ακαθαρσίες τους πέφτουν στην υποδοχή του φυτού και τρέφεται παράλληλα και αυτό.
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τα περίεργα ψυχεδελικά μανιτάρια και το φυτό τουαλέτα:











http://www.iefimerida.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger