E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

This Means War

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

This Means War Movie Poster

Ο Tuck (Tom Hardy) και ο FDR (Chris Pine) είναι πράκτορες της CIA. Δουλεύουν μαζί, είναι φίλοι, είναι 'αδέρφια'. Ο ένας θα έδινε και τη ζωή του για τον άλλο. Ο FDR είναι γυναικάς που αποφεύγει τις δεσμεύσεις, ο Tuck είναι χωρισμένος και πατέρας ενός παιδιού που αποφασίζει ότι πρέπει να ξαναρχίσει να βγαίνει ραντεβού. Δοκιμάζει την τύχη του σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών κι εκεί βρίσκει τη Lauren (Reese Witherspoon), μια πετυχημένη επαγγελματία που ενώ η δουλειά της είναι να τεστάρει προϊόντα, δεν μπορεί να βρει τον ιδανικό σύντροφο. Μετά το πρώτο ραντεβού της με τον Tuck, η Lauren συναντά τυχαία τον FDR και ενώ στην αρχή είναι εντελώς απρόθυμη, τελικά συμφωνεί να βγει και μαζί του ραντεβού. Οι δύο άντρες την ερωτεύονται κι εκείνη δίνει διορία μια βδομάδα στον εαυτό της να αποφασίσει ποιος είναι ο καλύτερος με τη βοήθεια της φίλης της Trish (Chelsea Handler).
Κι ενώ η Lauren δεν γνωρίζει ούτε την πραγματική δουλειά τους, ούτε ότι είναι φίλοι, ο Tuck και ο FDR κάνουν συμφωνία κυρίων για το πώς θα συναγωνιστούν για την καρδιά της, η οποία αμέσως καταρρέει, όπως και η φιλία τους. Σύντομα αρχίζουν να χρησιμοποιούν (παράνομα) κάθε δυνατό μέσο της CIA για να κατασκοπεύσουν την Lauren, να μάθουν τις αγαπημένες της συνήθειες και να της προσφέρουν οτιδήποτε επιθυμεί.

Το είδος της ρομαντικής κομεντί ιδιαίτερα όταν είναι μπασταρδεμένο με περιπέτεια είναι ιδανικό για απενοχοποιημένη διασκέδαση (και για τα δύο φύλα). Όσο σχηματικό κι αν είναι το σενάριο, όσα κλισέ και στερεότυπα κι αν αναπαραχθούν ένα ταλαντούχο καστ, λίγο χιούμορ και ο σωστός ρυθμός μπορούν να δώσουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Το «This Means War» έχει αναμφίβολα τις στιγμές του. Αυτό που τελικά σε εμποδίζει από το να αφεθείς και να το διασκεδάσεις ολοκληρωτικά είναι το ότι όσο προχωράει η πλοκή, τόσο πιο απίστευτη γίνεται. Τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στην οθόνη δεν έχει ίχνος ρεαλισμού. Από τον τρόπο που εντοπίζει τους δύο πράκτορες ο ορκισμένος εχθρός τους (α ναι, υπάρχει και η υποπλοκή με τον 'κακό' που εμφανίζεται σε βολικές στιγμές για να δικαιολογήσει τον μισθό των Tuck και FDR και να οδηγήσει τελικά στο απίθανο φινάλε) μέχρι τα απίστευτα κόλπα που σκαρφίζονται οι δυο αντίπαλοι για να σαμποτάρουν ο ένας τα ραντεβού του άλλου. 

Οι σκηνές δράσης είναι χαοτικές και χωρίς καθόλου σασπένς (πώς να αγωνιάς αν δεν καταλαβαίνεις καν τι γίνεται;) και ένα καλό δεύτερο καστ (Angela Basset, Rosemary Harris) παραμένει ανεκμετάλλευτο. Το βασικό συστατικό μιας ρομαντικής κομεντί, η χημεία μεταξύ των εραστών, αναζητείται ακόμα. Βέβαια για αυτό το τελευταίο αναπληρώνει κάπως η χημεία μεταξύ των Tom Hardy (αναμφίβολα ο καλύτερος λόγος για να δεις την ταινία) και Chris Pine που κάνει το αποτέλεσμα κάπως ενδιαφέρον. 





Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger