E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

NBA: All eyes on...

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012



To NBA Greece έχει μπει για τα καλά σε αγωνιστικούς ρυθμούς και επιλέγει έναν παίκτη από κάθε ομάδα που ανυπομονεί να δει τη φετινή σεζόν. Διαβάστε το Part 1 με τις ομάδες της Ανατολικής Περιφέρειας.

Μετά τους Point Guard και τους Shooting Guard, σειρά θα πάρει την επόμενη εβδομάδα το Top-10 των Small Forward. Μέχρι τότε το ΝΒΑ Greece συνεχίζει σε αγωνιστικούς ρυθμούς επιλέγοντας τον παίκτη κάθε ομάδας που ανυπομονεί να δει τη φετινή σεζόν. Όχι, δεν θα μιλήσουμε για σούπερ σταρ, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Καλοί οι LeBron James, Kevin Durant, Kobe Bryant, όμως ακόμη καλύτεροι οι... new entries όπως για παράδειγμα ο Ray Allen και ο... Mirza Teletovic. Διαβάστε το Part 1 με τις ομάδες της Ανατολής.



Atlanta Hawks ---> Lou Williams

Ο Joe Johnson και το τεράστιο συμβόλαιό του αποχαιρέτησαν, ο Marvin Williams το ίδιο. Ο Anthony Morrow και ο Kyle Korver πήραν τις θέσεις των προαναφερθέντων στην περιφέρεια, όμως ο παίκτης που θα αισθανθεί την εντονότερη πίεση θα είναι ο Lou Williams, ο οποίος άφησε τους Sixers για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Θα μπορέσει στην Atlanta να είναι το ίδιο αποτελεσματικός στην επίθεση; Θα συνεχίσει να έχει τον ρόλο του έκτου παίκτη σε μια ομάδα που έχει "γεμάτη" περιφέρεια και τους Devin Harris - Jeff Teague στον άσο; Οι απαντήσεις θα δοθούν στο παρκέ...

Η εναλλακτική επιλογή: Ο υγιής πλέον Al Horford. H μήπως ο "μπαίνω σε σεζόν συμβολαίου" Josh Smith; Συζητήσιμο...



Boston Celtics ---> Jason Terry

Τα τελευταία χρόνια, από τη μέρα που έχασαν τον James Posey και τον Eddie House, οι Celtics "πονούσαν" στον πάγκο. Δεν είχαν αυτόν που θα τραβήξει το κάρο από την λάσπη και γι' αυτό τον λόγο "τσίμπησαν" φέτος έναν από τους καλύτερους έκτους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Τον Jason Terry. Μπορεί να ετοιμάζεται να πατήσει το 35ο έτος της ηλικίας του, όμως ο Jet παραμένει ένας σπουδαίος σκόρερ που ξέρει τι χρειάζεται για να κερδίσει. Έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού, διψάει για διακρίσεις και βλέπει ένα όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. Οι Courtney Lee - Avery Bradley θα προετοιμάζουν το έδαφος κι εκείνος θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Θα εκτελεί από την περιφέρεια.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο -δυνατός μετά από μια σεζόν- Jeff Green.



Brooklyn Nets ---> Mirza Teletovic

Ίσως σε αυτή την περίπτωση να έπρεπε να μιλήσουμε για τον Joe Johnson. Επειδή όμως ξέρουμε τι μπορεί να κάνει στο παρκέ, θα πάμε με το μέρος του Mirza Teletovic. Στην Euroleague ήταν σταρ και ένας εκ των 3-4 κορυφαίων power forward τα τελευταία χρόνια. Θα μπορέσει να έχει ανάλογο ρόλο στο ΝΒΑ; Δύσκολο... Θα βρει χώρο για να σουτάρει; Εύκολα... Ακόμη και στην Ευρώπη άλλωστε συνήθιζε να εκτελεί πολύ πίσω από την γραμμή των 6μ.75, οπότε λογικά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τις νέες διαστάσεις. Για όσους "γουστάρουν" τους τρελούς σουτέρ, ο Βόσνιος θα είναι μια από τις πιο fun-to-watch περιπτώσεις της σεζόν.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο Brook Lopez που αν μείνει μακριά από τραυματισμούς μπορεί να έχει μέσο όρο 20 πόντους.



Chicago Bulls ---> Taj Gibson

Ο Derrick Rose θα χάσει αν όχι όλη, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, οι παράγοντες των Bulls στοχεύουν στο επόμενο καλοκαίρι και το ίδιο κάνει και ο Taj Gibson που θέλει νέο συμβόλαιο. Η φετινή χρονιά θα είναι η ευκαιρία του. Αν την αρπάξει, τότε θα πάρει μια καλή συμφωνία και θα μείνει για πολλά ακόμη χρόνια στο Chicago. Ο κόσμος τον λατρεύει για την ενέργειά του, όμως υπάρχει και κάποιος ακόμη που θα παρακολουθεί τα βήματά του. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά ο Carlos Boozer που ξέρει ότι μια παραγωγική σεζόν του Gibson θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην αμνηστία.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο rookie point guard Marquis Teague που θα προσπαθήσει να "εξοστρακίσει" τον βετεράνο Kirk Hinrich.



Miami Heat ---> Ray Allen

Είναι οι πρωταθλητές και πήραν τον κορυφαίο σουτέρ όλων των εποχών. Τι άλλο να πει κανείς για να πείσει ότι ο Ray Allen θα είναι ο παίκτης που θα συγκεντρώσει στο ξεκίνημα της σεζόν τα περισσότερα βλέμματα; Enough said, λοιπόν...

Η εναλλακτική επιλογή: Ο Rashard Lewis. Η τελευταία του ευκαιρία να αποδείξει ότι ανήκει -ακόμη- στο ΝΒΑ.



Indiana Pacers ---> Gerald Green

Επέστρεψε πέρυσι στο ΝΒΑ, μετά από μερικά πολύ δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχε ανανεώσει τη συνεργασία του με τους Nets, όμως η ανανέωση της ομάδας του Brooklyn τον έβγαλε στο παζάρι. Εκ του αποτελέσματος, του έκανε καλό, καθώς μετακόμισε σε μια εξαιρετική κατάσταση όπου θα δοκιμάσει τις δυνατότητές του. Στην Indiana δεν θα αρκούν τα βροντερά του καρφώματα (αν και μεταξύ μας, αυτά είναι αρκετά για να τον αγαπήσει κανείς), καθώς θα χρειαστεί να παίξει πιο ώριμα σε άμυνα κι επίθεση. Μπορεί να τα καταφέρει;

Η εναλλακτική επιλογή: Ο Roy Hibbert υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Θα συνεχίσει να βελτιώνεται; Θα παίξει στα play off βάσει των δυνατοτήτων του;



Orlando Magic ---> Arron Afflalo

Όσο αντικειμενικά κι αν το δει κανείς, οι φετινοί Magic θα είναι μια από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας. Αν υπάρχει ένας παίκτης που ξεχωρίζει στο ρόστερ, αυτός είναι ο Arron Afflalo. Ορισμός του παίκτη-εργάτη, κάνει τα πάντα στο παρκέ. Σουτάρει, κερδίζει φάουλ, βάζει βολές, παίζει σπουδαία προσωπική άμυνα, είναι καλός πασέρ, αποφεύγει το εύκολο λάθος, κάνει ό,τι του ζητήσει ο προπονητής του και βελτιώνεται συνεχώς. Είναι άτυχος που βρέθηκε στο Orlando, όμως θα έχει την ευκαιρία να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους διαρκώς αυξανόμενους μέσους όρους του.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο rookie power forward Andrew Nicholson για τον οποίο ακούγονται τα καλύτερα.



New York Knicks ---> Amar'e Stoudemire

Ο Carmelo Anthony "γλίτωσε" από τον Jeremy Lin, θα έχει πλέον τρεις play maker που θα του πασάρουν τη μπάλα, όμως οι Knicks δεν πρόκειται να φτάσουν μακριά αν ο Amar'e Stoudemire επαναλάβει την περσινή σεζόν. Δούλεψε σκληρά στη διάρκεια του καλοκαιριού για να βελτιώσει το παιχνίδι του στο low post, θέλει να πείσει ότι παραμένει power forward τοπ επιπέδου, ξέρει ότι οι Chandler, Camby θα παίζουν άμυνα και γι' αυτόν, οπότε φέτος δεν θα έχει καμία δικαιολογία.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο 35χρονος... rookie Pablo Prigioni που μας θυμίζει περίπτωση Rigaudeau.



Philadelphia 76ers ---> Andrew Bynum

Σε αυτή την περίπτωση, μπήκαμε σε... μονόδρομο. Ο Andrew Bynum θα γίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του το πρόσωπο μιας ομάδας, κάτι που δεν είχε την ευκαιρία να ζήσει στους Lakers του Kobe Bryant, οπότε μένει να δούμε εάν αντέχει να σηκώσει το συγκεκριμένο βάρος. Λογικά θα είναι ο πιο παραγωγικός center της χρονιάς και ο MVP των περισσότερων αγώνων των Sixers. Αν "δέσει" κιόλας με τον Spencer Hawes...

Η εναλλακτική επιλογή: Ο Nick Young που πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.



Milwaukee Bucks ---> Monta Ellis

Όταν οι Warriors επέλεξαν τον Stephen Curry στο Draft του 2009, άρχισε να γκρινιάζει, λέγοντας ότι δεν χωράει μαζί του στην ίδια πεντάδα. Λίγα χρόνια μετά οι παράγοντες της ομάδας του Golden State τον έστειλαν στο Milwaukee, όπου βρέθηκε σε μια παρόμοια κατάσταση. Θα μπορέσει ο Ellis, ένας από τους κορυφαίους σκόρερ του ΝΒΑ να συνυπάρξει με τον Brandon Jennings; Θα αντέξει να μοιράζεται τις επιθέσεις μαζί του; Η προϊστορία δεν είναι με το μέρος του, όμως κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα βρίσκεται ο Jennings στην ομάδα.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο dominant Ersan Ilyasova που έκανε πέρυσι σπουδαία σεζόν.



Detroit Pistons ---> Andre Drummond

Θέλοντας και μη, ένας παίκτης που ήταν μέχρι πέρυσι το μεγαλύτερο ταλέντο στις ΗΠΑ και επιλέχθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο νούμερο 9 του Draft, είναι αυτός που κερδίζει τα βλέμματα. Ο Drummond πρέπει να ωριμάσει τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν χαρακτήρας, είναι ένα project που μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα του Detroit και τα προσόντα του θυμίζουν αυτά του Dwight Howard όταν μπήκε στο ΝΒΑ.

Η εναλλακτική επιλογή: Μια πανύψηλη πεντάδα με τους Knight, Maggette, Prince, Drummond, Monroe...



Toronto Raptors ---> Jonas Valanciunas

Το όνομά του βρισκόταν στις σημειώσεις όσων ασχολούνται με το μπάσκετ εδώ και έξι χρόνια. Πλέον ο Λιθουανός είναι 20 ετών και έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα, όπως είχε δηλώσει αποκλειστικά στο ΝΒΑ Greece τον περασμένο Απρίλιο. Με δεδομένο ότι οι Raptors δεν έχουν και τους καλύτερους ψηλούς, θα διεκδικήσει την θέση του βασικού center. Οι Αμερικανοί ανυπομονούν να δουν "τι ψάρια πιάνει", ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να σταθεί με αξιοπρέπεια σε αυτό το επίπεδο και ο Linas Kleiza προσπαθεί να τον προετοιμάσει γι' αυτά που θα συναντήσει. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει παίξει καν στην Euroleague...

Η εναλλακτική επιλογή: Ο Kyle Lowry που διεκδικεί την θέση του βασικού point guard από τον Jose Calderon.



Cleveland Cavaliers ---> Dion Waiters

Όταν σπαταλάς το νούμερο 4 στο Draft για έναν παίκτη που δεν είχε θέση βασικού στην κολεγιακή του καριέρα, τότε είναι λογικό να δέχεσαι και ανάλογη κριτική. Οι Cavs επέλεξαν τον Waiters με σκοπό να τον "ταιριάξουν" με τον Kyrie Irving, όμως το πρώτο δείγμα γραφής στα Summer League του Orlando και του Las Vegas δεν ήταν ενθαρρυντικό. Ο Waiters πρέπει να χάσει κιλά, να βρει έναν συγκεκριμένο ρόλο και να αντέξει την πίεση που θα του ασκηθεί. Ο Byron Scott θα έχει δύσκολο έργο σε αυτή την περίπτωση.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο Tristan Thompson που μετά από μια καλή rookie σεζόν θα καλύψει τη θέση που άφησε με την αποχώρησή του για τους Lakers o Antawn Jamison.



Washington Wizards ---> Bradley Beal

Με τους Okafor, Ariza, Webster να είναι τα νέα πρόσωπα και τους Nene, Vesely, Jordan Crawford να μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, η επιλογή ήταν δύσκολη. Παρόλα αυτά, ο Bradley Beal είναι ο παίκτης που έχουμε την μεγαλύτερη περιέργεια να δούμε, έστω κι αν τον έχουμε ήδη παρακολουθήσει στα Summer League του Orlando και του Las Vegas. Ο 19χρονος shooting guard που επιλέχθηκε στο νούμερο 3 ήταν ο παίκτης που ήθελαν οι Cavaliers, όμως οι Wizards τον πρόλαβαν και ελπίζουν ότι θα γίνει ο ιδανικός παρτενέρ του John Wall που θα τους οδηγήσει στην Γη της Επαγγελίας. Ποια είναι αυτή; Η είσοδος στα play off...

Η εναλλακτική επιλογή: Οι δυο ψηλοί (Nene - Okafor) που όλα δείχνουν ότι θα αγωνίζονται μαζί στην βασική πεντάδα.



Charlotte Bobcats ---> Ben Gordon

Στο Chicago έκανε πράγματα και θαύματα, ήταν ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της λίγκας, όμως από τη μέρα που μετακόμισε στους Pistons έχασε την λάμψη του. Πέρυσι είχε μερικά ξεσπάσματα, όμως από φέτος ο Ben Gordon θα είναι ξανά ηγέτης. Στην Charlotte βέβαια δεν μπορεί να περιμένει και πολλά, όμως η μπάλα θα βρίσκεται πιο συχνά στα χέρια του και ο Mike Dunlap περιμένει από αυτόν να την βάλει στο καλάθι. Εμείς ευχόμαστε να βρει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και να δώσει πνοή στην χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ.

Η εναλλακτική επιλογή: Ο all-around rookie forward Michael Kidd-Gilchrist που επιλέχθηκε στο νούμερο 2 του Draft.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger