E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Επιστολη αναγνωστη - Γιατι σας ενοχλησε κ. Παναγιωτακοπουλε η αναφορα του κ. Κεφαλογιαννη στο προσωπο του ιδρυτη του ΠΑΣΟΚ;

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012


Κύριε Παναγιωτακόπουλε, 


αφορμή να σας στείλω αυτό το ΦΑΞ, μου έδωσε η δήλωση που κάνατε, μετά από την αναφορά που έκανε ο κ. Κεφαλογιάννης στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Γιατί σας ενόχλησε κ. Παναγιωτακόπουλε αυτή η αναφορά στο πρόσωπο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ;; 

Είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η κατρακύλα της Ελλάδος άρχισε από το 1981 που ανέβηκε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ με τον Α. Παπανδρέου. Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι, ότι η ΝΔ δεν έχει τεράστιες ευθύνες, αλλά τις περισσότερες τις έχει το ΠΑΣΟΚ. Μήπως θα θέλατε να σας στείλω να διαβάσετε κάποια βιβλία, ή και κάποια αποκόμματα εφημερίδων της εποχής που ήταν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ για να ανανεώσετε την μνήμη σας;; Ή μήπως θα θέλατε να φωτοτυπήσω και να σας στείλω, αν δεν το έχετε, την διακήρυξη της κυβερνητικής πολιτικής, που ήταν το συμβόλαιο με τον λαό και που αναμφισβήτητα, αποτελεί το ιδανικότερο ίσως πρόγραμμα διακυβέρνησης μια χώρας, αλλά που όμως στο σύνολο του, η παράταξή σας το αθέτησε μαζί με τον εμπνευστή του. 

Αν θελήσω εδώ να αναλύσω όλα όσα συντελέσθηκαν με ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, για να φθάσουμε στην σημερινή κατάσταση, θα πρέπει να γράψω και να σας στείλω βιβλίο και όχι ΦΑΞ. 

Και αυτά τα λέω εγώ, που ήμουν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Ανδρέα πριν το 1981, αλλά που μετά τις εκλογές εκείνες που τις κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, προτού περάσουν τρεις μήνες κατάλαβα το τεράστιο λάθος μου και ότι υποστήριζα μία λάθος πέρα για πέρα παράταξη. Είχε βλέπετε ένα πολύ μεγάλο προσόν ο Αντρέας Παπανδρέου, που σπάνια το έχουν πολιτικοί. Ήξερε να συναρπάζει τα πλήθη, όταν έβγαινε στο μπαλκόνι, σήκωνε τα χέρια και έλεγε εκείνο το περίφημο. <<Εδώ και τώρα η αλλαγή>>. Αλλαγή βέβαια έγινε, αλλά τι είδους αλλαγή το βιώσαμε και θα το βιώνουμε ακόμη και εγώ δεν ξέρω για πόσα χρόνια ακόμη. 

Το γιατί έμεινε στην εξουσία αυτή η παράταξη τόσα χρόνια, είναι πολύ απλό. Πέρα από άλλους λόγους, έκανε μια πολιτική κοινωνική με δανεικά που ευχαριστούσε τον λαό, που όμως δεν καταλάβαινε, ότι αυτή είναι μία πολιτική πέρα για πέρα λάθος και ότι μια μέρα θα πρέπει αυτά τα δανεικά να τα επιστρέψει και μάλιστα έντοκα. Άλλωστε έχει λεχθεί και το πιστεύω, ότι όταν του έλεγαν οι σύμβουλοί του, ότι αυτή η τακτική θα μας χρεοκοπήσει, έλεγε ότι έως τότε δεν θα υπάρχω εγώ. Τόσο τον ενδιέφερε ο λαός. 

Αυτά κ. Παναγιωτακόπουλε και είμαι σίγουρος ότι κατά βάθος δεν μπορείτε να διαφωνήσετε ούτε εσείς ούτε κανείς, αλλά τα συμφέροντά σας δεν σας επιτρέπουν να το παραδεχτείτε. 

Ένας αγανακτισμένος πολίτης με όλους εσάς τους πολιτικούς, που η αναλγησία σας δεν έχει όρια, αλλά που εγώ έχω όνομα και διεύθυνση.


IOANNIS MENGOS
Marthabräustr. 8
82256 Fürstenfelbruck
Deztschland


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger