E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

το γρηγορο φαγητο φερνει αννοια

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

.

Λαχταριστό στο μάτι, βλαβερό για σώμα και εγκέφαλο είναι το πλαστικό φαγητό σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες.


Νέα μελέτη των ειδικών του Πανεπιστημίου Μπράουν αποκαλύπτει ότι πέρα από το «άνοιγμα» της σιλουέτας, η κατανάλωση γρήγορου φαγητού οδηγεί στην «δηλητηρίαση» του εγκεφάλου, επιταχύνοντας την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Προηγούμενες μελέτες είχαν ήδη συνδέσει την κακή διατροφή με την εμφάνιση της άνοιας, μέσω της υπέρτασης και της παρεμπόδισης της ομαλής αιμάτωσης του εγκεφάλου λόγω υψηλών τιμών χοληστερόλης.
Τα νέα επιστημονικά στοιχεία, υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση λιπαρών τρoφίμων και τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη, επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου επηρεάζοντας την παροχή ινσουλίνης σ' αυτόν.
Βάσει των νέων ευρημάτων, οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Αλτσχάιμερ: η κακή διατροφή, δηλαδή, παρεμποδίζει τη φυσιολογική ανταπόκριση των κυττάρων του οργανισμού στην ινσουλίνη.
Κατά τη διάρκεια πειραμάτων σε ποντίκια, οι ειδικοί χορήγησαν στα πειραματόζωα μια χημική ουσία η οποία «φρέναρε» τη χρήση ινσουλίνης από τον εγκέφαλο. Σύντομα διαπίστωσαν ότι τα τρωκτικά ανέπτυξαν συμπτώματα της νόσου.

http://www.newsbomb.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger