E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ινδια: Τους απαγορευσαν να… γελουν

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012


Να σταματήσουν… πάραυτα τους γέλωτες διέταξαν οι ινδικές αρχές μια ομάδα «γιόγκα γέλιου» στην Βομβάη, καθώς τα δυνατά χαχανητά κατά τη διάρκεια συνεδρίας νωρίς το πρωί δεν ήταν καθόλου αστεία υπόθεση για έναν αγουροξυπνημένο γείτονα.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βομβάης, διέταξε την αστυνομία να… σταματήσουν τα γέλια των μελών της ομάδας, όταν ο 78χρονος παραπονέθηκε ότι προκαλούν «ψυχική αγωνία, πόνο και δημόσια όχληση» σύμφωνα με δημοσίευμα της ινδικής εφημερίδας DNA.
«Δεν είναι σωστό να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι κάποιου και να γελάνε» αποφάνθηκαν από την πλευρά τους οι δικαστές κατά την ακροαματική διαδικασία της μήνυσης που υπέβαλε ο Βιναγιάκ Σιρσάτ από το προάστιο Κούρλα της Βομβάης.
Σύμφωνα με αναφορά του Σιρσάτ, 10 έως 15 μέλη της ομάδας συγκεντρώνονται κάθε ημέρα στις 7 το πρωί για να τραγουδήσουν, να χειροκροτήσουν και να γελάσουν.
«Γελάνε δυνατά! Κάθε μέλος ενθαρρύνει τους άλλους να γελούν με την καρδιά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων.
Το «γιόγκα γέλιου» έγινε δημοφιλής άσκηση από τον ινδό γιατρό Μαντάν Κατάρια στη Βομβάη το 1995, με βάση την αρχή ότι το γέλιο έχει οφέλη για την υγεία.
Έκτοτε τα λεγόμενα «Κλαμπ Γέλιου», έχουν γίνει μόδα σε πολλές πόλεις στην Ινδία και στο εξωτερικό (περιλαμβανομένης της Αθήνας). Αλλά χωρίς απαγορεύσεις.

πηγη: skai.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger