E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ Το "Βατερλώ" της Σομαλίας: Νεκρός ο διοικητής της ομάδας των Γάλλων κομμάντο (σκληρή εικόνα)

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013


Φωτογραφίες με τη σορό του Γάλλου διοικητή της ομάδας των κομμάντο που εκτέλεσαν την αποτυχημένη επιχείρηση διάσωσης ενός άλλου Γάλλου, ενός πράκτορα, που είχε συλληφθεί και εκρατείτο όμηρος επί 3,5 χρόνια από το καλοκαίρι του 2009, δημοσίευσαν σήμερα μέσω Twitter οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ στη Σομαλία.


«Ο Γάλλος διοικητής βρήκε τον θάνατο κατά τη διάρκεια της αποτραπείσας επιχείρησης απελευθέρωσης ομήρου στο Μπουλομαρέρ», τονίζεται στην λεζάντα της πρώτης φωτογραφίας, στην οποία εμφανίζεται ένας νεαρός με κοντοκουρεμένα μαλλιά, που φέρει πολλαπλά σημάδια στο πρόσωπο και είναι ντυμένος με σκούρο πουκάμισο και ανοικτού χρώματος παντελόνι παραλλαγής. Ένας δεύτερος Γάλλος, πιλότος ενός ελικοπτέρου, επίσης σκοτώθηκε στην αποτυχημένη επιχείρηση διάσωσης.


«Φρανσουά Ολάντ, αυτό αξίζει τον κόπο;» γράφει η λεζάντα της δεύτερης φωτογραφίας, στην οποία η σορός εμφανίζεται σε πιο ανοικτό πλάνο, δίπλα σε στρατιωτικό υλικό -όπλα, γεμιστήρες, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένα κράνος, ένα σακίδιο πλάτης και υλικό κατόπτευσης.

Στα πόδια του βρίσκονταν ένα περίστροφο κι ένα επιθετικό τουφέκι, αμφότερα με σιγαστήρες και σε χρώματα παραλλαγής. Ο νεκρός φορά στρατιωτικές αρβύλες και ένα προστατευτικό γάντι στο χέρι του.

Από τις φωτογραφίες είναι δύσκολο να συνάγει κανείς το σημείο που φέρει τα τραύματα.

Στην τρίτη φωτογραφία εμφανίζεται το πρόσωπό του σε κοντινό πλάνο. Στον ανοικτό λαιμό του πουκαμίσου του, τοποθετημένες ώστε να είναι ευδιάκριτες μία αλυσίδα κι ένας μικρός ασημένιος σταυρός. «Οι Σταυροφόροι επέστρεψαν, αλλά ο σταυρός δεν μπόρεσε να τον σώσει από το σπαθί», προστίθεται στη λεζάντα.

Μία τέταρτη φωτογραφία, που περιγράφεται ως «μέρος των λαφύρων που ελήφθησαν από τις τραπείσες σε φυγή γαλλικές δυνάμεις», εμφανίζονται δύο επιθετικά όπλα και ένα πιστόλι, όλα τους με χρώματα καμουφλάζ και με σιγαστήρες, καθώς και πολλοί γεμιστήρες.

Νωρίτερα, οι Σομαλοί ισλαμιστές είχαν ανακοινώσει πως ένας Γάλλος στρατιώτης, που είχαν συλλάβει τραυματισμένο, υπέκυψε.

Παράλληλα, οι στασιαστές ανακοίνωσαν μέσω του Twitter, πως «ομοφώνως κατέληξαν στην απόφαση» για την τύχη του Ντενί Αλέξ, τον οποίον κρατούν από το 2009 και θεωρείται από το Παρίσι ότι κι αυτός έχασε τη ζωή του από τα χέρια των δεσμοφυλάκων του κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επιχείρησης διάσωσής-απελευθέρωσης.


Οι Σεμπάμπ υπογραμμίζουν πως θα δώσουν στη δημοσιότητα την απόφασή τους «εντός των προσεχών ωρών».

Μολονότι οι γαλλικές αρχές θεωρούν πιθανόν να έχει χάσει τη ζωή του ο Αλέξ, οι Σομαλοί στασιαστές διατείνονται ότι θα παράσχουν αποδείξεις για το αντίθετο: πως βρίσκεται εν ζωή, πως βρίσκεται στα χέρια τους και κοινοποίησαν την πρόθεσή τους να τον δικάσουν.

Από την πλευρά της, η Γαλλία είχε ανακοινώσει πως «δυστυχώς όλα συγκλίνουν προς τη υπόθεση ότι οι Σεμπάμπ προετοιμάζουν να διοργανώσουν μία μακάβρια και αποτρόπαια σκηνοθεσία» με τα θύματα της επίθεσης, όπως υποστήριξε ο υπουργός Αμύνης Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Όλα συγκλίνουν προς την υπόθεση ότι ο όμηρος δολοφονήθηκε και πως ο άλλος στρατιώτης (που έπεσε στα χέρια τους) έχασε τη ζωή του», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άλλοι οκτώ Σομαλοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της αποτραπείσας επιχείρησης, στο Μπουλομαρέρ, κοινότητα κοντά στο Μογκαντίσου, η οποίο βρίσκεται υπό την κατοχή των Σεμπάμπ.

Οι Γάλλοι στρατιώτες συνάντησαν μία «πιο ισχυρή από το αναμενόμενο» αντίσταση από την πλευρά των ισλαμιστών, υπογράμμισε ο Λε Ντριάν. Σύμφωνα με το Παρίσι «17 τρομοκράτες» βρήκαν επίσης τον θάνατο στη διάρκεια της επιχείρησης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger