E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το Πεκίνο πνίγεται από ένα απίστευτα ρυπογόνο αέρα (εικόνες)

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013



Παρά το γεγονός πως το κινεζικό καθεστώς έχει κηρύξει… εμπάργκο προς κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που μπορεί να θίξει το κύρος της κυβέρνησης, αυτή τη φορά κάνει πίσω, σε ό, τι αφορά το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της χώρας. Οι φωτογραφίες του Πεκίνου πριν και μετά την μόλυνση της ατμόσφαιρας στο Πεκίνο μιλούν άλλωστε και από μόνες τους… 

Τα κινεζικά μέσα, έδωσαν στην δημοσιότητα σήμερα, Δευτέρα, μία «επιθετική» επιστημονική έκθεση, η οποία χαρακτηρίζει ως αρρωστημένη και επικίνδυνη την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη του Πεκίνο και σε άλλα μέρη της βόρειας Κίνας. Η λαϊκή οργή μάλιστα, σχετικά, με τον δηλητηριασμένο αέρα της χώρας, είναι εκείνη που ανάγκασε την κυβέρνηση να επιτρέψει την κάλυψη του συγκεκριμένου προβλήματος από τον τύπο, ώστε να μπορέσει να καθησυχάσει τους ανήσυχους ανθρώπους.


Το 2008, το Πεκίνο είχε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να καθαρίσει την ατμόσφαιρα με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα κατάφεραν, κατεβάζοντας αρκετά χαμηλότερα τους ρυπογόνους δείκτες, αν και πολλοί ήταν εκείνοι που «φώναζαν» πως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

Τα κρούσματα στα νοσοκομεία ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα αυξάνονται διαρκώςκάτι που έχει προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στις αστικές τάξεις, ενώ οι συζητήσεις ανάμεσα στους πολίτες περιστρέφονται μόνο γύρω από αυτό το θέμα.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger