E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ομπάμα στο αμερικανικό Έθνος: Όχι άλλη σφαγή στα σχολεία μας!

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρός του Τζο Μπάιντεν έχει εκπονήσει έναν κατάλογο με “λογικά” μέτρα για τη μείωση της ένοπλης βίας τα οποία και θα εξετάσει.
Ο Ομπάμα, ο οποίος είχε υποσχεθεί να δράσει το ταχύτερο για το ζήτημα του ελέγχου των όπλων μετά τη σφαγή στο Νιούταουν του Κονέτικατ, είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου πριν από λίγο ότι ο αυστηρότερος έλεγχος του ιστορικού των δυνητικών αγοραστών όπλων καθώς η επιβολή περιορισμών στις πωλήσεις γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας και η απαγόρευση των επιθετικών τουφεκιών είναι προτάσεις που θεωρεί “λογικές”.
Είπε ακόμη, αναφερόμενος στις προτάσεις Μπάιντεν ότι ορισμένες προϋποθέτουν να υπάρξει συναφής νομοθεσία, κι άρα διαδικασία έγκρισής τους από το Κογκρέσο, όμως ορισμένες άλλες θα μπορούσαν να προωθηθούν με προεδρικά διατάγματα.
“Υπάρχουν κάποια βήματα που μπορούμε να κάνουμε” με κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είπε, σχολιάζοντας ότι θα ήταν δύσκολο όσοι τάσσονται υπέρ της οπλοκατοχής να διαμαρτυρηθούν για παραβίαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων. Ο Ομπάμα θα κάνει επίσης κάποιες προτάσεις για τον περιορισμό της ένοπλης βίας που είχε ως αποτέλεσμα τη σφαγή της 14ης Δεκεμβρίου σε ένα σχολείο στο Νιούταουν του Κονέτικατ κατά την οποία 26 άνθρωποι, 20 παιδιά και έξι ενήλικες, δολοφονήθηκαν. Είπε ότι αναμένει να εξετάσει τις προτάσεις του Μπάιντεν και στη συνέχεια να έχει μια “πληρέστερη παρουσίαση” σχετικά με τις προτάσεις για την ένοπλη βία αργότερα αυτή την εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι οι σφαγές όπως αυτή στο Νιούταουν δεν πρέπει “να επαναληφθούν”.
Τα μέλη του Κογκρέσου, είπε ακόμη, θα πρέπει να τοποθετηθούν κατά συνείδηση στην ψηφοφορία για τα μέτρα αυτά.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger