E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Συναγερμός στη Nasa για τον μυστηριώδη «πλανήτη ζόμπι»!

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013



Επιστήμονες ανακάλυψαν τον «πλανήτη ζόμπι», ένα μυστηριώδη πλανήτη που πραγματοποιεί μια πολύ παράξενη περιστροφή γύρω από τον αστερισμό που είναι γνωστός και ως «το Μάτι του Σάουρον».
Το καινούργιο τηλεσκόπιο της NASA, Hubble Space Telescope, παρατήρησε τον εν λόγω αστερισμό, η επίσημη ονομασία του οποίου είναι Fomalhaut, και αποκάλυψε την ύπαρξη του πλανήτη Fomalhaut B. Οι εικόνες εξέπληξαν τους επιστήμονες, καθώς όπως αναφέρουν, μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία για μια τεράστια έκρηξη στη ζώνη του αστερισμού.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων, η τροχιά που ακολουθάει ο πλανήτης είναι ασυνήθιστα ελλειπτική και εγκυμονεί κινδύνους για μια πιθανή καταστροφική σύγκρουση στο μέλλον. Συγκεκριμένα, η εγγύτερη απόσταση του Fomalhaut B στον Fomalhaut φτάνει τα 7.8 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ η μακρινότερη απόσταση του πλανήτη από τον αστερισμό ανέρχεται στα 43 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.
Η ελλειπτική του αυτή τροχιά θεωρείται πως προκλήθηκε από καταστροφική σύγκρουση του Fomalhaut B με έναν «πλανήτη νάνο». Ο χαρακτηρισμός «πλανήτης ζόμπι» του δόθηκε επειδή στην αρχική του ανακάλυψη το 2008 θεωρήθηκε πως αποτελούσε απλά ένα σύννεφο σκόνης, μέχρι που εξακριβώθηκε η ύπαρξή του το 2012.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger