E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

«Ξεγυμνώνει» τις ΗΠΑ ο Σνόουντεν! Και η Ελλάδα στη νέα λίστα με τις 38 χώρες που παρακολουθούνταν από την NSA

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013


- Η Ελλάδα ανάμεσα στις υπό... παρακολούθηση χώρες
- Η ελληνική διπλωματική αποστολή στην Ουάσινγκτον παρακολουθούνταν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες 
- Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις του Έντουρντ Σνόουντεν για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA 
- Κοριοί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμη και στις Βρυξέλλες 
- Σάλος από την αποκάλυψη Spiegel πως παρακολουθούνταν και η Άνγκελα Μέρκελ 
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνοόουντεν για το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), το οποίο παρακολουθούσε κυβερνήσεις, θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ, αρχηγούς κρατών όπως η Άνγκελα Μέρκελ. 

Την ώρα που Ρωσία και Ισημερινός "παίζουν" με τα νεύρα του Μπαράκ Ομπάμα, που ζητά επιτακτικά την παράδοση του Σνόουντεν στις ΗΠΑ για να δικαστεί ως κατάσκοπος, νέες αποκαλύψεις έρχονται να βάλουν σε ακόμη δυσκολότερη θέση τον Αμερικανό πρόεδρο. 

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel έφερε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο φως την αποκάλυψη ότι υπό παρακολούθηση, η NSA, είχε βάλει την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ουάσινγκτον ή ακόμη και στις Βρυξέλλες, τον ΟΗΕ. Κορίοι είχαν... εγκατασταθεί και στη Γερμανία, με στόχο ακόμη και την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ.
Τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο τηλεφωνικές συνδέσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας παρακολουθεί κάθε μήνα στη Γερμανία η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας NSA.

Οι αποκαλύψεις δε σταματούν εκεί. Έρχονται και στη γειτονιά μας όπως γράφει το www.onalert.gr! Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες που παρακολουθούσε η NSA! Σύμφωνα με πληροφορίες σε έγγραφα που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Εντουαρντ Σνόουντεν φαίνεται ότι 38 διπλωματικές αποστολές ανάμεσα στις οποίες και η ελληνική διπλωματική αποστολή στην Ουάσινγκτον. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Τουρκία.

Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει πανικό και... οργή στην Ευρώπη. Μετά τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθε και η Γαλλία να ζητήσει εξηγήσεις από τις ΗΠΑ

"Από τις αμερικανικές αρχές, αναμένουμε το συντομότατο δυνατό να άρουν τις νόμιμες ανησυχίες που έχουμε μετά από τις αποκαλύψεις που έγιναν δια του Τύπου (...) το περιοδικό Der Spiegel, έγραψε ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία (Κρατικής) Ασφάλειας NSA κατασκοπεύει θεσμούς της ΕΕ, συμβάν που, εφόσον τεκμηριωθεί, είναι παντελώς απαράδεκτο", υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς. 

Από το Κε ντ Ορσέ, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, παρασχέθηκε στο μεταξύ η διευκρίνιση ότι αυτό το γαλλικό επίσημο αίτημα-διάβημα "κοινοποιείται άμεσα" στον Λευκό Οίκο όσο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η αμερικανική κυβέρνηση πρόκειται να "απαντήσει με τον προσήκοντα τρόπο, δια της διπλωματικής οδού" σε ό,τι αφορά τις "εξηγήσεις" που η ΕΕ, ανακοίνωσε επίσημα, σήμερα, η αμερικανική Εθνική διεύθυνση Πληροφοριών (ODNI).


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger