E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η καλύτερη 11άδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013


Την καλύτερη 11άδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου (παρατεταγμένη σε σύστημα 4-4-2)κλήθηκαν να επιλέξουν δημοσιογράφοι, προπονητές και πρώην ποδοσφαιριστές για βρετανικό περιοδικό.

Το τελικό αποτέλεσμα έβγαλε ποδοσφαιρομάνες την Βραζιλία και την Ιταλία, αφού 17 παίκτες απ’ την καθεμία επιλέχθηκαν ανάμεσα σε συνολικά 102, ενώ τρίτη είναι η Γερμανία με 13.

Οι παρουσίες στον πάγκο κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση, αφού κάποιοι απ’ αυτούς που θα έμεναν εκτός είναι οι Τζορτζ Μπεστ, Εουσέμπιο, Κριστιάνο Ρονάλντο και Τιερί Ανρί.

Κάτω απ’ τα δοκάρια των καλύτερων 11 θα καθόταν ο Ρώσος Λεβ Γιασίν, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό τερματοφύλακα που έχει κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα. Η «μαύρη αράχνη» έχει μείνει στην ιστορία με τη φήμη της απόκρουσης 150 πέναλτι και των «καθαρών» δικτύων για πάνω από 270 ματς.

Η αμυντική τετράδα που θα έκανε ευκολότερο το έργο του Γιασίν, θα συμπληρωνόταν απ’ τους πολυβραβευμένους Καφού, Μπόμπι Μουρ, Φραντς Μπεκενμπάουερ και Πάολο Μαλντίνι.

Μπορεί να πλησιάζουν τα 50 χρόνια απ’ όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του, όμως κανείς δεν έχει πάρει τη θέση του Αλφρέντο ντι Στέφανο στους έντεκα καλύτερους του κόσμου.
Αναμενόμενη ήταν η παρουσία του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Γιόχαν Κρόιφ σ’ αυτήν, ενώ ούτε οι κουτουλιές κατάφεραν να βγάλουν τον Ζιντεντίν Ζιντάν απ” τη λίστα.

Σχετική έκπληξη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Μέσι, ο οποίος… πρόλαβε να γίνει θρύλος και θα συμπλήρωνε μαζί με τον Πελέ το καλύτερο επιθετικό δίδυμο όλων των εποχών.

Πηγή: sport-fm.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger