E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Άλλαξε κυβέρνηση η Αλβανία, αλλά δεν αλλάζει τακτική για την Ελλάδα!

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013


Άλλαξε κυβέρνηση η Αλβανία, και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο, αλλά φαίνεται πως δεν αλλάζει τακτική απέναντι στην Ελλάδα. Ο νέος σοσιαλιστής πρωθυπουργός Έντι Ράμα, που πολέμησε τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του καυτού θέματος. Και ερωτώμενος σχετικά από Έλληνα δημοσιογράφο δεν πήρε σαφή και ξεκάθαρη θέση,

αλλά γενικόλογη και αόριστη. Την ίδια στιγμή έξι Έλληνες βουλευτές, που για να γίνει κάποιος από αυτούς υπουργός, πρέπει να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, μπήκαν στην αλβανική βουλή. Ο Βαγγέλης Ντούλες (πρόεδρος ΚΕΑΔ, στην περιφέρεια Αυλώνας), ο Βαγγέλης Τάβος ( LSI, στην περιφέρεια Αργυροκάστρου), o Ανδρέας Μάρτος (σοσιαλιστικό κόμμα, στην περιφέρεια Αυλώνας), o Αναστάσης Αγγέλης (σοσιαλιστικό κόμμα, στην περιφέρεια Αργυροκάστρου), η Βασιλική Ύσι (σοσιαλιστικό κόμμα, στην περιφέρεια Τιράνων) και η Λουίζα Τζουβάνη (σοσιαλιστικό κόμμα, στην περιφέρεια Αυλώνας). 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ "ΜΕGA"... 

Το ελληνικό κόμμα "MEGA", που δεν πήγε καλά στις εκλογές, κατηγορεί το ΚΕΑΔ ότι κατάντησε την "ΟΜΟΝΟΙΑ" ένα "σαραβαλιασμένο όχημα", ενώ δηλώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθειά του... Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Οι ηγήτορες του «σαραβαλιασμένου» οχήματος, τρομοκράτησαν τους υπερήλικες με την περικοπή συντάξεων , χρησιμοποίησαν κεριά και λιβάνια να αποξενώσουν τον κόσμο , έριξαν βουνά λάσπης και ρευστού για να αποτρέψουν την ανοδική πορεία του Κόμματος των Ελλήνων όσο στις τοπικές εκλογές του 2011, τόσο και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του 2013, αλλά δε μπόρεσαν και δε θα μπορέσουν να τσακίσουν την προσπάθεια αυτή η οποία δεν είναι κάτι άλλο εκτός από την προσπάθεια του Ελληνισμού να επιβιώσει αξιοπρεπώς στα πατρώα του εδάφη. Πέρα από τη δυσχερή αυτή κατάσταση, πέρα από τις ενέργειες παρατυπίας του κρατικού μηχανισμού και πέρα από τις υπονομεύσεις της προνομιούχας τάξης του κατεστημένου στη μειονότητα το Κόμμα των Ελλήνων πέτυχε περίπου 30 δημοτικούς σύμβουλους στις τοπικές, συνέλλεξε περίπου 4 χιλιάδες ψήφους στις βουλευτικές. Κι αν οι περιστάσεις και οι μηχανισμοί απέκλεισαν προς το παρόν την εκλογή επάρχων και βουλευτών από το Κόμμα των Ελλήνων, το εγχείρημα και οι ενέργειές του καθιερώθηκαν στην τοπική πολιτική πρόλογος μια πολυπόθητης αλλαγής και ανάκαμψης.

Το Κόμμα των Ελλήνων εναρμονίζεται σε ένα καθαρά εθνικό αγώνα γι’ αυτό και έχει απέναντι τις ανθελληνικές δυνάμεις. Το Κόμμα των Ελλήνων προσφέρεται μόνο στα γενικά συμφέροντα του Ελληνισμού γι’ αυτό και έχει απέναντι τη θρασύτατη συμπεριφορά κυκλωμάτων και ατομικών συμφερόντων.Ο εθνικός αγώνας είναι δύσκολος.Και πιο δύσκολος γίνεται όταν στον τόπο μας επικυρώνεται η απολυταρχία, όταν το ανήθικο σερβίρεται ως ηθικό, όταν η στειρότητα θεωρείται γενεσιουργία.Στις εκλογές της 23ης Ιουνίου διαπιστώθηκε ότι οι Αλβανοί,μετά από 23 χρόνια διατέλεσαν και αποδέχτηκαν την εναλλαγή, ενώ οι Έλληνες διατήρησαν ένα πεπαλαιωμένο και αναποτελεσματικό καθεστώς στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα.Οπισθοχώρησαν και υπέκυψαν μπροστά στο ψέμμα και τα χαλκεύματα των επιτήδειων. Το Κόμμα των Ελλήνων έκανε το χρέος του:προσπάθησε να αφυπνίσει τις συνειδήσεις, το πραγματικό εθνικό συναίσθημα.Και το πέτυχε αυτό ως ένα βαθμό στην πράξη,γιατί ακόμα υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια, γιατί ακόμα επικρατεί το γενικό κλίμα απογοήτευσης σε κάθε ψυχή βορειοηπειρώτη, γιατί υπάρχουν ιδιοτελή συμφέροντα που εγκλωβίζουν με βλοσυρότητα τα κοινά συμφέροντα.Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η στασιμότητα, αυτό το παράλογο πείσμα να διατηρείται η ίδια η ζοφερή και η απελπιστική κατάσταση στη μειονότητα. Δεν εξηγείται αλλιώς η προσφυγή της πλειοψηφίας στα αλβανικά κόμματα και κυρίως σε κείνα που μοιράζουν εξουσία και οφίκια.

Το Κόμμα των Ελλήνων παρέχει τη δική του εναλλακτική, αυτή που λέει ότι οι Έλληνες πρέπει να μονοιάσουν ουσιαστικά και όχι τυπικά,γι΄αυτό σ’ αυτές τις εκλογές πρότεινε τη Συμμαχία των Ελλήνων, την οποία απέρριψαν οι «ηγέτες» της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ.

Το Κόμμα των Ελλήνων εμμένει στις θέσεις του ότι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα πρέπει να διεκδικήσει αναλογικά του πληθυσμού και όχι πολιτικά το μερίδιο της εξουσίας του στην τοπική και κεντρική διοίκηση γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει να συνδράμει και να επωφεληθεί, γι’ αυτό και κατάθεσε στην αλβανική πολιτεία χωρίς επιφυλλάξεις τα αιτήματα για συμμετοχή Ελλήνων στην αστυνομία, στην παιδεία, στη δικαιοσύνη, στον πολιτισμό κ.α. Πρότεινε την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το ψήφισμα ειδικού νόμου για τις μειονότητες όπου η Ελληνική να έχει τη δική της θέση στη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, όπου να έχει προκαθορισμένες σύμφωνα με το πληθυσμιακό ποσοστό τις έδρες στη Βουλή, όπου να ορίζεται η εδαφική και διοικητική ενότητα του αμιγή χώρου της μειονότητας, όπου να επικυρώνεται η ιδιοκτησιακή και πληθυσμιακή ακεραιότητά της.

katoci.com

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger