E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σάλος στο Τwitter με χρήστη που διέδιδε ότι ο Σαμαράς έχει λευχαιμία- Οργισμένη αντίδραση Μουρούτη

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013


Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα χθες το απόγευμα. Συγκεκριμένα, ο χρήστης του Τwitter ypopto_mousi  δημοσίευσε πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την υγεία του Πρωθυπουργού, αναφέροντας πως οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν πως πάσχει από λευχαιμία.

Ο χρήστης διευκρίνησε πως οι πηγές του προέρχονται από το περιβάλλον του Μαξίμου, με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητοποίηση για να διασταυρωθεί η πληροφορία. Φυσικά, όσο περνούσε η ώρα κατέστη σαφές πως επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό, καθώς από πουθενά δεν επιβεβαιωνόταν τέτοιο πράγμα.

Μάλιστα, πηγές του Μαξίμου αμφισβητούσαν και την πληροφόρηση του χρήστη, κάνοντας λόγο για κουτσομπολιό, ενώ σημείωναν πως κανένας συνεργάτης του Πρωθυπουργού δεν θα έδινε πληροφορίες σε έναν συντάκτη του Indymedia.

Μάλιστα, λίγο αργότερα ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, προέβη σε επίσημη διάψευση από το δικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προφανώς με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων ενώ έκανε λόγο για εμπλοκή του left.gr

Από το Μαξίμου τόνιζαν πως ο Πρωθυπουργός είναι υγιέστατος και ευδιάθετος, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα ο χρήστης τόνιζε πως περιμένει «επίσημη διάψευση και όχι απειλές». Σε κάθε περίπτωση, η «δημοσιογραφία των πολιτών», όπως ονομάζεται αυτή η νέα τάση στο διαδίκτυο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική ως προς τα θέματα που αναπαράγει, ιδίως όταν υπεισέρχεται και θέμα ιατρικού απορρήτου. Φαίνεται λοιπόν πως η όλη ιστορία ανήκει στη σφαίρα του «κουτσομπολιού»...



http://www.koolnews.gr/


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger