E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η ανέχεια και ένα πρωτόκολλο οδήγησαν τον υπολοχαγό στην αυτοκτονία

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013



Με μια νέα καταγγελία, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων – Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος αφήνει να εννοηθεί ότι η στρατιωτική ηγεσία του Στρατού φέρει την ηθική ευθύνη για την αυτοκτονία του 46χρονου υπολοχαγού, χθες στην Χαλκίδα, καθώς ο υπολοχαγός είχε ζητήσει να ανακληθεί αίτηση αποστρατείας που είχε καταθέσει αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημά του.
Ο υπολοχαγός, παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών, υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας. Όπως ανέφεραν χθες οι συνάδελφοί του, οι λόγοι της αυτοκτονίας ήταν οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να επιβιώσει.
Το Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος σήμερα αναφέρει ότι «ο υπολοχαγός, σύμφωνα με την εκτίμηση των συναδέλφων του, συντρίφτηκε από την αναλγησία του “συστήματος” το οποίο με τον τρόπο του κατόρθωσε να λυγίσει τις αντοχές του αξιωματικού».
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, που επικαλείται ο Σπάρτακος, ο υπολοχαγός είχε υποβάλει αίτηση αποστρατείας περίπου δύο μήνες πριν, υπολογίζοντας ίσως ότι θα μπορούσε να βρει μια εργασία στον ιδιωτικό τομέα.
«Λίγες ημέρες πριν το μοιραίο περιστατικό ο υπολοχαγός, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ζήτησε την ανάκληση της αίτησης αποστρατείας. Οι υπεύθυνοι του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όμως, αρνήθηκαν να την ανακαλέσουν γιατί έχει πρωτοκολληθεί», αναφέρει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Ο Σπάρτακος θεωρεί ότι η άρνηση του ΓΕΣ να ανακαλέσει την αίτηση ήταν η εξέλιξη που οδήγησε τον υπολοχαγό στην απόγνωση. «Πιθανόν τα σχέδια που έκανε για μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα να μην πήγαν καλά και η παραμονή στο στράτευμα να ήταν η μοναδική του επιλογή», εκτιμά.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καταγγέλλει επίσης ότι σε αντίθεση με τον 46χρονο υπολοχαγό, ο οποίος ήταν αρχιτεχνίτης ηλεκτρονικών των πυραυλικών συστημάτων ΧΩΚ, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ανακαλέσει τρεις αιτήσεις παραίτησης ενός στρατιωτικού που έχει καταφέρει να φτάσει στον βαθμό του υποστράτηγου.

Πηγή newsit

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger