E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τέταρτη πιο διεφθαρμένη χώρα η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα – Ποιες είναι πρώτες

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013



Στα πρώτα σκαλιά των χωρών με τα μεγαλύτερα προβλήματα διαφθοράς βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Ernst & Young. Συγκεκριμένα, η χώρα μας, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση ανάμεσα στις 36 χώρες που ερευνήθηκαν. Στην κορυφή βρίσκονται η Σλοβενία, με το ποσοστό διαφθοράς να πλησιάζει το 96%, η Κροατία, που φτάνει το 90%, η Ουκρανία με 85%, ενώ η Ελλάδα συγκεντρώνει το 84%.
Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle, η Ernst & Young πραγματοποίησε την έρευνα σε 36 χώρες, με τη συμμετοχή 3.500 κορυφαίων μάνατζερ, οι οποίοι διαπίστωσαν πως η διαφθορά κι η δωροδοκία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Η σχετική έκθεση αναφέρει, πως πολλοί από τους επικεφαλής εταιρειών, για να παρουσιάσουν στοιχεία ανάπτυξης, καταφεύγουν στη «λύση» της παραποίησης των λογιστικών βιβλίων.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, οι πρώτες χώρες στη λίστα, εμφανίζουν κατά πολύ μεγαλύτερα ποσοστά διαφθοράς, ακόμη και από χώρες όπως η Νιγηρία και η Κένυα.
Από την άλλη, στις τελευταίες θέσεις, συναντά κανείς την Ελβετία αλλά και τις Σκανδιναβικές χώρες, των οποίων το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 17%. Η γειτονική Τουρκία, κατέλαβε την ένατη θέση, ενώ η Γερμανία, είναι στα τελευταία «σκαλοπάτια» με ποσοστά περίπου 30%.

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger