E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Συνέλαβαν 14 άτομα που… χειροκρότησαν σε διαδήλωση κατά του Πούτιν

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013



Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 14 άτομα, μεταξύ των οποίων ο αντιπολιτευόμενος Ίλια Γιασίν, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο πάρκο Γκόρκι της Μόσχας.
Οι αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα για να συλλάβουν τους διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένου του Γιασίν, αφού οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν μια καθιστική διαμαρτυρία. Το αίτημα για την πραγματοποίηση της διαδήλωσης αυτής με το σύνθημα «Κατάληψη του πάρκου Γκόρκι» είχε απευθυνθεί μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
«Με έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας επειδή χειροκρότησα», γράφει ένας διαδηλωτής στο Twitter. Η διαδήλωση, στην οποία μετείχαν περίπου πενήντα άτομα, έγινε μετά την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων σε μεγάλη διαδήλωση που έγινε την Δευτέρα κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Οι διοργανωτές της σημερινής κινητοποίησης σημειώνουν ότι αυτή «σηματοδοτεί την αρχή ενός μεγάλου αγώνα για να εξασφαλίσουμε ελεύθερους δημόσιους χώρους, ελευθερία της έκφρασης, πολιτικά δικαιώματα. Όλα αυτά που οι αρχές του Πούτιν μας αφαιρούν μεθοδικά».

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger