E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι τέσσερις π ό ρ ν € ς που άλλαξαν την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας!!!

Σάββατο 25 Μαΐου 2013


Μία γυναίκα, ένας άντρας, ένα ον τέλος πάντων που έχει τα κότσια να ξεμοναχιάζεται σε ημισκότεινα δρομάκια, ξενοδοχεία ημιδιαμονής, αυτοκίνητα και νταλίκες με αγνώστους που θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε και παρ' όλα αυτά έχουν την ικανότητα να χαρίζουν απερίσπαστα απόλαυση, τότε είναι ικανές για πολύ υψηλότερα πράγματα απ' όσο νομίζουμε. Απόδειξη οι ακόλουθες μεγάλες εκδιδόμενες της ανθρώπινης ιστορίας:



Η δική μας Ασπασία
Διάσημη εταίρα (προσοχή: όχι παλλακίδα) του Χρυσού Αιώνα, με εκπαίδευση, περιουσία και τρομερό κύκλο πολιτικά ισχυρών ανδρών, προεξάρχοντος του Περικλή. Οι δυο τους μεγαλούργησαν, ενώ η Ασπασία ήταν πίσω από την αποστολή εκστρατευτικής δύναμης κατά της Σάμου που είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τους Αθηναίους. Μετά το θάνατο του Περικλή, η Ασπασία έγινε εταίρα του Λυσικλή.
Η Ραάβ
Γέννημα θρέμμα των πορνείων της Ιεριχούς του 1400 π.Χ., η Ραάβ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ιστορία του έθνους του Ισραήλ.
Ο Ιησούς του Ναυή, διάδοχος του Μωυσή και αρχηγός των Ισραηλιτών, θέλησε να οδηγήσει το λαό του από την περιοχή της Ιορδανίας στην Ιεριχώ. Για να το πετύχει αυτό έστειλε δύο κατάσκοπους στην περιοχή, οι οποίοι διάλεξαν να μείνουν στον οίκο της Ραάβ. Η Ραάβ όχι μόνο τους προσέφερε φιλοξενία αλλά τους έκρυψε και από τους στρατιώτες του βασιλιά της Ιεριχούς για να καταφέρουν τελικά να επιστρέψουν με πολύτιμες πληροφορίες στον Ιησού του Ναυή.


Όταν οι Ισραηλίτες κατέλαβαν την Ιεριχώ, αναγνώρισαν την προσφορά της Ραάβ που γλίτωσε από την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης. Σύμφωνα με το Ταλμούδ, ασπάστηκε την Ιουδαϊκή θρησκεία παντρεύτηκε κάποιον ισχυρό άντρα, πιθανώς τον ίδιο τον Ιησού του Ναυή.


Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα
Από εταίρα αυτοκράτειρα! Η σ€ξομανής Θεοδώρα βρέθηκε από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στο θρόνο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Σύμφωνα με τον Προκόπιο, η Θεοδώρα ήταν τόσο αδηφάγα σ € ξ ο υ α λ ι κ ά που συχνά πήγαινε για «πικνικ» με δέκα άντρες (Βενετούς) και τους τριάντα υπηρέτες τους. Μια φράση που της αποδίδει ο Προκόπιος είναι η εξής: «Η φύση δυστυχώς δε φρόντισε να ανοίξει εξίσου όλες τις διόδους στο άνθος μου.»
Κατά τη διάρκεια της παντοκρατορίας της, η Αυτοκράτειρα Θεοδώρα πέρασε νόμους που απαγόρευαν την πορνεία, επέβαλλαν την θανατική ποινή στους βιαστές και καθιέρωσαν δικαιώματα ιδιοκτησίας στις γυναίκες. Σε πολιτικό επίπεδο ήταν καθοριστική η συμβολή της στη Στάση του Νίκα όπου και έπεισε τον Ιουστινιανό να παραμείνει στην Πόλη και να καταπνίξει την επανάσταση.


Η Νελ Γκουίν
Κόρη του Τόμας Γκουίν, λοχαγού του στρατού των Κοινοβουλευτικών στον Αγγλικό εμφύλιο και της Μαντάμ Γκουίν μιας αλκοολικής και υπέρβαρης ιδιοκτήτριας πορνείου, η Νελ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας δουλεύοντας σαν π ό ρ ν η.
Η ζωή της πήρε άλλη τροπή όταν γνώρισε τον βασιλιά Κάρολο Β'. Η συνάντηση των δύο κανονίστηκε από το δεύτερο στην ιεραρχία δούκα του Μπάκινγχαμ που ήθελε να παραγκωνίσει τις βασικές € ρ ω μ έ ν ε ς του βασιλιά και να έχει έναν άνθρωπο δικό του πολύ κοντά στο βασιλιά. Η επικράτηση της Γκουίν επί των άλλων συνοδών δεν ήταν εύκολη. Για να γίνει η Γκουίν πρώτη € ρ ω μ έ ν η του βασιλιά χρειάστηκε ένα εκρηκτικό μείγμα € ρ ω τ ι σ μ ο ύ, χάρης, τακτικών κινήσεων αλλά και ανθρωποκτονιών. Το καθιερωμένο απογευματινό τσάι για πολλές € ρ ω μ έ ν ε ς του βασιλιά ήταν και το τελευταίο. 
iefimerida.gr



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger