E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι πιο «κουφές»... απαιτήσεις των βρετανών τουριστών

Σάββατο 25 Μαΐου 2013


Στο φως της δημοσιότητας μέσω του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών

Οι αξιωματούχοι των Βρετανικών προξενείων έχουν απηυδήσει με την αντιμετώπιση ανόητων αιτημάτων βοήθειας από Βρετανούς που βρίσκονται στο εξωτερικό. Ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται από μια ανακοίνωση τύπου του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, που παραθέτει τα πιο περίεργα αιτήματα που έλαβαν οι διπλωματικές υπηρεσίες το 2012 και το 2013. Περιττό να προσθέσουμε πως η ανακοίνωση αυτή κάνει αυτές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μοιάζουν απίστευτα ανιαρές! 

Η ανακοίνωση περιγράφει τα αιτήματα ως «συχνά καλοπροαίρετα» αλλά σημειώνει πως «ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσε να διατεθεί για τη βοήθεια όσων πραγματικά βρίσκονται σε κίνδυνο». Για να το θέσουμε λιγότερο ευγενικά: «Αγαπητοί Βρετανοί, είμαστε ήδη πολύ απασχολημένοι με την επίλυση πραγματικών προβλημάτων και δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε τατουάζ κατά την άσωτή σας βόλτα στη Μεσόγειο»

Ορίστε η πλήρης λίστα, σε όλο της το… μεγαλείο:

• Ένας άντρας, που χρειάστηκε περίθαλψη στην Καμπότζη όταν μια μαϊμού τον χτύπησε με μια πέτρα, απαίτησε βοήθεια για να πάρει αποζημίωση και ήθελε βεβαίωση ότι δεν θα του συνέβαινε ξανά ένα τέτοιο περιστατικό.

• Ένας άντρας ζήτησε από την βρετανική πρεσβεία στην Ιταλία να του μεταφράσουν μια πρόταση για ένα τατουάζ που ήθελε να κάνει.

• Μια γυναίκα ζήτησε βοήθεια από το προξενικό προσωπικό στο Πεκίνο επειδή είχε αγοράσει ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια που είχαν κατασκευαστεί στην Κίνα αλλά ήταν κακής ποιότητας.

• Μια γυναίκα ζήτησε από το προξενικό προσωπικό στο Τελ Αβίβ να διατάξουν τον άντρα της να γυμνάζεται και να τρώει υγιεινά προκειμένου να κάνουν παιδιά.

• Κάποιοι ρώτησαν το προξενικό προσωπικό στην Κουάλα Λουμπούρ αν θα ήταν εφικτό να πληρώσει το Υπουργείο Εξωτερικών την εκπαίδευση των παιδιών τους σε διεθνές σχολείο.

• Ένας άντρας ζήτησε από το προξενικό προσωπικό στη Στοκχόλμη να ελέγξει τα χαρτιά μιας γυναίκας που είχε γνωρίσει διαδικτυακά.

• Ένας ζήτησε από το προξενείο του Μόντρεαλ πληροφορίες για το διακανονισμό ενός στοιχήματος ύψους χιλίων λιρών – που αφορούσε στο χρώμα του βρετανικού διαβατηρίου.

• Συχνά, άνθρωποι ρωτούν τα Βρετανικά προξενεία να τους κλείσουν δωμάτια σε ξενοδοχεία.

• Επίσης, πολλοί τους ρωτούν ποιο θα ήταν το ιδανικό μπαρ για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου!

Οπότε καλό θα ήταν αυτοί οι Βρετανοί να βάλουν λίγο μυαλό – άλλωστε, τα ανά τον κόσμο προξενεία τους δεν ενδιαφέρονται για τα αναθεματισμένα τατουάζ τους!

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger