E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μέγα φάουλ της κυβέρνησης - Ανακοίνωσαν πρόγραμμα για 400.000 ανέργους και η Κομισιόν το απέρριψε!

Σάββατο 25 Μαΐου 2013



- Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέργων το είχε εγκρίνει και η Τρόικα
- Προβλεπόταν επιδότηση απασχόλησης σε κοινωφελή έργα έως 400.000 μέλη οικογενειών χωρίς εργαζόμενο
- Σύμφωνα με την Κομισιόν το πρόγραμμα δεν είναι συμβατό με τους κανονισμούς των Βρυξελλών
- Οι Βρυξέλλες προειδοποίησαν πως θα ζητήσει τα χρήματα πίσω εάν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ
Απόλυτο παραλογισμό και απόλυτη ερασιτεχνική δράση της κυβέρνησης αντικατοπτρίζει η απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα απασχόλησης περίπου 400.000 ανέργων μελών οικογενειών, χωρίς κανένα εργαζόμενο, το οποίο τελικά δεν μπορεί να υλοποιηθεί και να προχωρήσει. 

Και αυτό γιατί η Κομισιόν με τη γνωστή ευρωπαϊκή γραφειοκρατία της έστειλε το πρόγραμμα πίσω στην Ελλάδα, απορρίπτοντάς το, παρά το γεγονός πως το πρόγραμμα αυτό είχε καταρτιστεί από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ και είχε μάλιστα και την έγκριση της τρόικας. 

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο εισόδημα σε οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο φαίνεται πως οδεύει προς τα βράχια μιας και ουδείς από την κυβέρνηση δεν φαίνεται να συνεννοήθηκε σωστά με τα αρμόδια κοινοτικά όργανα των Βρυξελλών. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας και δεν είναι συμβατό με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, κάτι που αποσαφήνισε και ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Ρισέλ. 

Σε συνάντηση που είχε ο ευρωπαίος αξιωματούχος με τον έλληνα υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση φάνηκε πως το πρόγραμμα απορρίπτεται και μάλιστα η Κομισιόν φαίνεται πως προειδοποιεί την Ελλάδα πως σε περίπτωση που προχωρήσει το πρόγραμμα με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, τότε η Ευρώπη θα ζητήσει από την Ελλάδα τα λεφτά πίσω. 

Αξίζει να σημειωθεί πως περιέργως η τρόικα έχει εγκρίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα των ανέργων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο στον οποίο θα καλύπτουν το μισθολογικό κόστος 490 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών ή 427 ευρώ το μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών. Στο πρόγραμμα προβλέπεται και κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τόσο του εργοδότη όσο και του ίδιου του εργαζόμενου. 

http://www.newsit.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger