E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ερευνα: Γιατί η απιστία μπορεί, τελικά, να σώσει ένα γάμο

Σάββατο 11 Μαΐου 2013


Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη μια στις τρεις γυναίκες πιστεύει ότι η απιστία δεν είναι η αρχή του τέλους για έναν γάμο αλλά το ακριβώς αντίθετο: Είναι το πάτημα για μια νέα αρχή και θα μπορούσε κάλλιστα να σώσει και όχι να διαλύσει ένα γάμο.

Οπως αναφέρει το Κ-mag.gr, επικαλούμενο το συμπεράσματα πρόσφατων ερευνών και βάσει των απόψεων ειδικών η απιστία, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, θα μπορούσε να αποβεί σωτήρια για ένα γάμο.

Οπως αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα, ανάμεσα σε αυτούς που είχαν παράνομο δεσμό, το 73% υποστηρίζουν ότι «ξενοκοίταξαν» επειδή αισθάνθηκαν ότι είχαν παραμεληθεί από το σύντροφό τους. Συνεπώς, ορισμένοι πιστεύουν ότι η απιστία μπορεί να αποτελέσει μια νέα αρχή για το ζευγάρι, αφού με αυτόν τρόπο λαμβάνουν την επιβεβαίωση που χρειάζονταν και γυρνούν πίσω στην ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή τους με την σύζυγό τους.

«Μερικές φορές μια ”περιπέτεια” μπορεί να ξυπνήσει το ζευγάρι. Ο σύντροφος που απατάται συνειδητοποιεί πόσο σημαντικό είναι για αυτόν το έτερον ήμισυ (όταν ανακαλύψει την ανθοδέσμη από άγνωστο αποστολέα )και πόσο θα ήταν καταστροφικό να τον χάσει», υποστηρίζει η ειδική στον τομέα των σχέσεων, Τρέισι Κοξ στη Daily Mail.

Σύμφωνα με ορισμένους ψυχολόγους, η απιστία είναι σύμπτωμα του προβλήματος και όχι η αιτία. Για αυτό ακριβώς το λόγο και σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν αποκαλυφθεί, το ζευγάρι αρχίζει και επικοινωνεί πιο ανοικτά και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια, με αποτέλεσμα η σχέση να γίνει πιο δυνατή και πιο ουσιαστική.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Κοξ στις περισσότερες περιπτώσεις η απιστία καταστρέφει τις σχέσεις. «Σπάει το δεσμό εμπιστοσύνης και συνήθως οι πληγές δεν θα μπορέσουν ποτέ να επουλωθούν, από καμία από τις πλευρές».

Βάσει μιας άλλης έρευνας, σε αντίθεση με τους άνδρες, που δυσκολεύονται πολύ να εμπιστευτούν και πάλι τη σύντροφό τους που έχει απιστήσει, οι γυναίκες μπορούν να συγχωρήσουν μία καθαρά σεξουαλική σχέση του συντρόφου. Σε καμία, όμως ,περίπτωση δεν θα τον δεχθούν πίσω αν αυτός ερωτεύτηκε με μια άλλη γυναίκα, ακόμη και αν δεν την έχει ακουμπήσει καν.

Με λίγα λόγια η συγκεκριμένα έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η απιστία που περικλείει σεξ είναι λιγότερο επώδυνη από την συναισθηματική απιστία. Μάλιστα, βάσει της ίδιας έρευνας, οι περισσότερες προτιμούν να έχουν έναν άνδρα που «ξενοκοιτάζει», παρά να διαλύσουν το γάμο τους και να μείνουν μόνες τους.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger