E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Με χημικά των ΜΑΤ σταμάτησε το συσσίτιο μόνο για Έλληνες της Χρυσής Αυγής

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013



Με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων απετράπη η προγραμματισμένη για σήμερα «διανομή τροφίμων της Λαμπρής» από τη Χρυσή Αυγή στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να σιτίσει «χιλιάδες ελληνικές οικογένειες».
Οι τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ ακινητοποίησαν έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» φορτηγό που μετέφερε τα τρόφιμα που διανέμονταν με τους Χρυσαυγίτες να αντιδρούν έντονα και τους αστυνομικούς να προχωρούν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Στο σημείο βρέθηκαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής όπως  οι Παναγιώταρος, Λαγός και Κασιριάδης που διεμήνυσαν πως δεν θα επιτρέψουν στην αστυνομία να προχωρήσει σε προσαγωγές μελών της. Μάλιστα οι αστυνομικοί έκοψαν κλήση στον Ηλία Κασιδιάρη γιατί είχε παρκάρει παράνομα το αυτοκίνητό του στην πλ. Συντάγματος.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης εξέφρασε χθες την πρόθεσή του να μην επιτρέψει στην Χρυσή Αυγή να προχωρήσει στην σημερινή «διανομή τροφίμων της Λαμπρής», προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις στο ακροδεξιό κόμμα.
Στη δήλωσή του, ο κ. Καμίνης ανέφερε:
«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος.
Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης.
Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».
Στην απάντησή της η Χρυσή Αυγή, βάλλοντας κατά πάντων, μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Πριν από τρεις μόλις ημέρες, Έλληνες παραγωγοί μοίρασαν δωρεάν λαχανικά ακριβώς έξω από τη βουλή. Πάρα πολλές φορές τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είδαμε ούτε μία φορά τον δήμαρχο Καμίνη, που εξελέγη με ψήφους λαθρομεταναστών, να παίρνει θέση.
Πόσο μάλλον να απειλεί και να εκδίδει διαταγές απαγόρευσης, όπως έκανε πριν από λίγο για το αυριανό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής. (…) Υπενθυμίζουμε στον λαθρολάγνο Καμίνη ότι στην Ελλάδα έχουμε ακόμη δημοκρατία και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν μπορεί κανείς να μας το στερήσει».
Την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων χαιρέτισαν με ανακοινώσεις τους ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ:
«Χαιρετίζουμε την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων να κάνει ό,τι επιβάλλεται προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το συσσίτιο μίσους που έχει ανακοινώσει η Χρυσή Αυγή στην Πλατεία Συντάγματος. Η Αθήνα ήταν, είναι και θα παραμείνει δημοκρατική πόλη», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της σημειώνει:
«Με την απόφασή του να μην επιτρέψει τα ‘συσσίτια μίσους’ της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Συντάγματος, ο Γιώργος Καμίνης τιμά την ψήφο των δημοκρατικών πολιτών της Αθήνας. Επιτέλους, οι φασιστικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να μένουν άλλο αναπάντητες.Η Αθήνα είναι και θα παραμείνει μια ανοιχτή πόλη».

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger