E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νέο καθεστώς για τις προαγωγές στο Δημόσιο - Θα μετρούν τα προσόντα και ότι τα χρόνια προϋπηρεσίας

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013


Αλλάζουν ριζικά το σύστημα προαγωγών, οι καταργήσεις φορέων και οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών, φορέων και οργανικών θέσεων αλλά και το σύστημα χορήγησης των αναρρωτικών αδειών, σύμφωνα με το το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Έθνος”, το νομοσχέδιο προβλέπει τη διεύρυνση της δεξαμενής των υπαλλήλων που μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για θέσεις προϊσταμένων αφού καταργείται ουσιαστικά η επετηρίδα και μειώνεται ο απαιτούμενος χρόνος προϋπηρεσίας για την κατάληψη θέσεων ευθύνης.

Στο νέο σύστημα προαγωγών, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα τυπικά προσόντα και λιγότερο στα χρόνια προϋπηρεσίας, παρέχοντας τη δυνατότητα σε προσοντούχους υπαλλήλους να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης. Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι όλες οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις οργανισμών, υπηρεσιών ή οργανικών θέσεων, καθώς και τα νέα οργανογράμματα θα θεσμοθετούνται με προεδρικά διατάγματα έπειτα από εισήγηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του αρμόδιου υπουργού.

Ανατρέπεται τέλος, το σύστημα χορήγησης αναρρωτικών αδειών καθώς προβλέπεται το ανώτερο όριο αδειών που θα παραχωρείται μόνο ύστερα από έγκριση γιατρού δημόσιου νοσοκομείου. Για τη χορήγηση μακροχρόνιων αναρρωτικών πέραν του προβλεπόμενου ορίου προβλέπονται ποινές, ενώ θα γίνεται έλεγχος όλων των αδειών που έχουν παρασχεθεί στον υπάλληλο σε βάθος 8ετίας.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger