E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έφηβος κατασκεύασε αυτοσχέδιο μηχάνημα για τεστ DNA

Κυριακή 7 Απριλίου 2013



Ο 17χρονος Fred Turner έχει δημιούργησε ένα μηχάνημα για τεστ DNA, στην προσπάθεια του να ανακαλύψει γιατί ο αδερφός του έχει κόκκινα μαλλιά.

Το μηχάνημα, που το έφτιαξε με αντικείμενα που υπήρχαν στο σπίτι του, συμπεριλαμβανομένου ενός παλιού video player, κόστισε 300 ευρώ αντί 3.500 ευρώ που θα στοίχιζε αν το αγόραζε.

Αφορμή για αυτό το πείραμα, ήταν η περιέργεια που του προκαλούσε το ότι ο ίδιος έχει ίσια καστανά μαλλιά ενώ ο μικρότερος αδελφός του έχει κατακόκκινες μπούκλες.

Η επιστημονική κοινότητα έχει εντυπωσιαστεί τόσο, που τον ανακήρυξαν ως το Νέο Μηχανικό της χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο νεαρός επιστήμονας δήλωσε:"Μετά από πολλά χρόνια αστείων και πειραγμάτων, από τους φίλους μου ότι με τον Gus είμαστε από διαφορετικούς μπαμπάδες, έφτιαξα το μηχάνημα για να καταλάβω γιατί διαφέρουμε τόσο στα χρωματικά χαρακτηριστικά. Η θεωρία μας λέει ότι τα κόκκινα μαλλιά εμφανίζονται σε κάποιους ανθρώπους εξαιτίας ενός μεταλλαγμένου γονιδίου. Υπάρχουν δύο αντίγραφα από ένα υπολειπόμενο γονίδιο που προκαλεί μια μετάλλαξη στην πρωτεΐνη MC1R στο DNA". 

Έφτιαξα λοιπόν το μηχάνημα για να εξακριβώσω εάν ο Gus έχει αυτήν την μετάλλαξη, που θα εξηγούσε αυτήν την διαφορετικότητα του αδελφού μου.", συμπλήρωσε ο Fred.

Ο Fred πήρε δείγμα DNA από το μάγουλο του αδελφού του και αφού το εξέτασε με το μηχάνημα του διαπίστωσε ότι πράγματι έχει το συγκεκριμένο μεταλλαγμένο γονίδιο.

Ο νεαρός επιστήμονας ξεκίνησε την κατασκευή του μηχανήματος τον Μάιο του 2012, αφού άκουσε ότι ένας Αμερικανός έκανε κάτι αντίστοιχο.

Πολλοί ερευνητές έχουν ζητήσει να χρησιμοποιήσουν την μηχανή του Fred σε πειράματα, ενώ ο ίδιος αφού στέφθηκε νικητής σε επιστημονικούς διαγωνισμούς ,ετοιμάζεται να πάει τον Σεπτέμβρη στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου του προσφέρθηκε μια θέση για να μελετήσει βιοχημεία.

Πηγή:dailymail

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger