E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κι όμως ! Οι νυχτερίδες κάνουν ... στοματικό έρωτα !

Κυριακή 7 Απριλίου 2013



Απίστευτη διαπίστωση όμως σύμφωνα με ερευνητές ισχύει!
Μία απίστευτη διαπίστωση για τον κόσμο των ζώων έκαναν Ινδοί ερευνητές, οι οποίοι παρατηρώντας τις γιγάντιες Ινδικές νυχτερίδες Pteropus giganteus, πρόσεξαν ότι κατά την περίοδο αναπαραγωγής επιδίδονται επίσης και σε... στοματικό έρωτα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μαντουράι Καμαράζ, στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι μελέτησαν επί 13 μήνες, μια αποικία 420 ινδικών φρουτοφάγων νυχτερίδων Pteropus giganteus, οι οποίες συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες νυχτερίδες παγκοσμίως.

Χρησιμοποιώντας κάμερες, οι επιστήμονες κατέγραψαν 57 συνευρέσεις οι οποίες γίνονταν συνήθως τις πρωινές ώρες και όπως εξηγούν: «Εκτός από τους ανθρώπους και οι νυχτερίδες επιδίδονται σε στοματικό έρωτα όταν συνευρίσκονται»

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές πρόσεξαν ότι οι αρσενικές νυχτερίδες άγγιζαν τις θηλυκές με τα φτερά τους, ωστόσο εκείνες απομακρύνονταν αρχικά. Παρά την αρχική άρνηση, τα αρσενικά τις ακολουθούσαν και όταν εκείνες σταματούσαν να κινούνται άρχιζαν να τις γλύφουν για περίπου 50 δευτερόλεπτα προκειμένου να τις διεγείρουν και να αυξήσουν τις πιθανότητες για ερωτική συνεύρεση. Στη συνέχεια ζευγάρωναν και μετά τα αρσενικά συνέχιζαν τον στοματικό έρωτα στα θηλυκά για άλλα 94 με 188 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, όσο περισσότερο διαρκούσε ο στοματικός έρωτας τόσο επεκτεινόταν η χρονική διάρκεια της συνεύρεσης.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Μαριμούθου που συμμετείχε στην έρευνα: «Είναι πιθανό ότι ο παρατεταμένος στοματικός έρωτας ενισχύει την κινητικότητα του σπέρματος, κάτι που ενισχύει τις πιθανότητες σύλληψης». Παράλληλα όμως η διαδικασία αυτή γίνεται και για έναν ακόμη λόγο: οι αρσενικές νυχτερίδες γλύφουν τις θηλυκές για να «καθαρίσουν» το σπέρμα των ανταγωνιστών τους.

Σημειώνεται ότι περιστατικά στοματικού έρωτα έχουν καταγραφεί στο παρελθόν και σε άλλα είδη νυχτερίδων, καθώς και σε πρωτεύοντα θηλαστικά όπως οι χιμπατζήδες.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger