E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Λιγότερα χρόνια ζωής το τίμημα της δόξας

Κυριακή 21 Απριλίου 2013



Η φήμη και η επιτυχία τελικά φαίνεται να έχουν ένα τίμημα, το οποίο συνδέεται με λιγότερα χρόνια ζωής, υποστηρίζει έρευνα επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «QJM: An International Journal of Medicine».
  
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διάσημοι άνθρωποι του θεάματος αλλά και αθλητές φαίνεται να έχουν μικρό προσδόκιμο ζωής.

Οι καθηγητές Richard Epstein και Catherine Epstein ανέλυσαν 1.000 αναγγελίες θανάτων που δημοσιεύτηκαν στους «New York Times» μεταξύ του 2009 και του 2011 βάσει του φύλου, της ηλικίας, της απασχόλησης και της αιτίας θανάτου.

Η μελέτη τους έδειξε ότι οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές συνήθως πεθαίνουν σε νεαρότερη ηλικία από τους υπόλοιπους, με τον μέσο όρο ηλικίας θανάτου τους να ανέρχεται στα 77 έτη και 1 μήνα. Ακολουθούν οι αθλητές με 77 χρόνια και 5 μήνες.

Από την άλλη πλευρά, οι στρατιωτικοί παρουσιάζουν, σύμφωνα με την έρευνα, το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, το οποίο φτάνει τα 84 χρόνια και 8 μήνες κατά μέσο όρο. Στην κατηγορία των ανθρώπων που απολαμβάνουν την μακροζωία ανήκουν επίσης οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί, οι οποίοι εμφανίζουν μέσο όρο ζωής τα 80 έτη.

Οι θάνατοι σε νεαρές ηλικίες συνδέονται συνήθως με ατυχήματα και μολύνσεις, όπως ο ιός HIV και ο καρκίνος, λένε τα αποτελέσματα της έρευνας. Θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα, που οι ερευνητές συνέδεσαν με το μακροχρόνιο κάπνισμα, ήταν πιο συνηθισμένοι σε ανθρώπους των οποίων η καριέρα είχε να κάνει με το θέαμα.

Πηγή: vita.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger