E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τσέχος πρέσβης προς Αμερικανούς: Μην συγχέετε Τσετσενία με Τσεχία!

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η Τσεχία και η Τσετσενία είναι δυο εντελώς διαφορετικές οντότητες επισήμανε ο Τσέχος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Πετρ Γκαντάλοβιτς επιχειρώντας να κάνει… μάθημα γεωγραφίας στους….Αμερικανούς. Αιτία; Το γεγονός ότι οι αδελφοί Τσαρνάεφ, οι βασικοί ύποπτοι για τις επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, είναι τσετσενικής καταγωγής. Αρκετοί όμως Αμερικανοί μπέρδεψαν την Τσετσενία με την… Τσεχία. «Παρατηρώ με ανησυχία μια σύγχυση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα αυτό, όσον αφορά την καταγωγή των δύο υπόπτων για τις επιθέσεις» στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Τσέχος διπλωμάτης.

Ο πρέσβης της Τσεχίας στην Ουάσινγκτον ανησυχούσε για το γεγονός ότι πολλοί Αμερικανοί συγχέουν τη χώρα του με την Τσετσενία και έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει επισήμως ότι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

«Η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Τσετσενία είναι δύο εντελώς διαφορετικές οντότητες. Η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, η Τσετσενία ανήκει στην Ρωσική Ομοσπονδία», προσθέτει ο πρεσβευτής στο «μάθημα γεωγραφίας» προς τους αγεωγράφητους χρήστες του διαδικτύου.

«Όπως υπενθύμισε πρόσφατα ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν σε μήνυμά του προς τον Μπαράκ Ομπάμα, η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι έμπιστος εταίρος των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», καταλήγει ο Γκαντάλοβιτς.

Σύμφωνα με τη Google (φωτό), για να ταξιδέψει κάποιος οδικώς από την Τσεχία στην Τσετσενία ή το αντίθετο, θα χρειαστεί 37 ώρες, περνώντας από πολλές ενδιάμεσες χώρες.

skaigr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger