E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πως μια πόλη… « σώθηκε» από μια απλή ιδέα!

Κυριακή 21 Απριλίου 2013



Το Sheffield είναι κρυμμένο στους πρόποδες του μαγευτικού βουνού Roland, στη βορειο-δυτική ακτή της Τασμανίας, στην Αυστραλία. Ολόκληρη η περιοχή είναι γνωστή για την παραγωγή υψηλής ποιότητας βουτύρου, ενώ η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν βασικές ασχολίες των κατοίκων.
Μέχρι τη δεκαετία του 1980, το Sheffield ήταν μια τυπική πόλη της Τασμανίας, με τον πληθυσμό να αυξάνεται δραματικά με την κατασκευή αρκετών υδροηλεκτρικών σταθμών στην περιοχή.
perierga.gr - Sheffield: Η πόλη των τοιχογραφιών!
Ωστόσο, με την ολοκλήρωση των έργων, οι κάτοικοι δυσκολεύονταν πλέον να βρουν δουλειά με αποτέλεσμα να μετακινούνται σε άλλες πόλεις. Έτσι παρατηρήθηκε απότομη μείωση στον πληθυσμό και κατακόρυφη πτώση στην οικονομία της πόλης.
perierga.gr - Sheffield: Η πόλη των τοιχογραφιών!
Το Sheffield έχασε σιγά σιγά τη φήμη του και όλα έδειχναν το δρόμο της παρακμής. Μια απεγνωσμένη, όμως, προσπάθεια από μια μικρή αλλά αφοσιωμένη ομάδα κατοίκων της περιοχής έσωσε την πόλη.
perierga.gr - Sheffield: Η πόλη των τοιχογραφιών!
Εμπνευσμένοι από μια παρόμοια ιστορία της μικρής καναδικής πόλης Chemainus, που σώθηκε με τη βοήθεια της… τοιχογραφίας, οι κάτοικοι εργάστηκαν με αυτοθυσία, προκειμένου να συνδυάσουν την τέχνη με τον τουρισμό, δίνοντας μια οικονομική ανάσα στην πόλη.
perierga.gr - Sheffield: Η πόλη των τοιχογραφιών!
Έτσι κι έγινε! Η πρώτη τοιχογραφία παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 1986. Από τότε πάνω από εξήντα τοιχογραφίες, που απεικονίζουν την πλούσια ιστορία της περιοχής και το όμορφο φυσικό τοπίο, ζωγραφίστηκαν στους τοίχους, στα κτίρια της πόλης, κατά μήκος των δρόμων…
perierga.gr - Sheffield: Η πόλη των τοιχογραφιών!
Το αποτέλεσμα ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό, καθώς πάνω από 220.000 τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το Sheffield προκειμένου να θαυμάσουν τις τοιχογραφίες. Γιατί όταν το «μυαλό τέχνας κατεργάζεται» και δεν «επαναπαύεται στις δάφνες του», τότε σίγουρα κάτι καλό θα γίνει!
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger