E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο: Άλλαξαν… το νόμο για χάρη του!

Τρίτη 9 Απριλίου 2013


Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο. Ή, για να είμαι πιο συγκεκριμένος, «αθάνατε δημοτικέ σταθμέ 9,84». Και να σας εξηγήσω τι εννοώ…
Το Φεβρουάριο του 2011, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, διόρισε στη θέση του Γενικού Διευθυντή του «Αθήνα 9,84» τον Τάκη Καμπύλη. Σύμφωνα με τις έως τότε προϋποθέσεις του «Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Αθήνα 9,84», το πρόσωπο που θα αναλάμβανε τη θέση θα έπρεπε μεταξύ άλλων να κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ, κάτι το οποίο δεν είχε ο Τάκης Καμπύλης. 

Το… εμπόδιο αυτό λοιπόν, φαίνεται ότι «προσπεράστηκε», καθώς με απόφασή του, το Σεπτέμβριο του 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο άλλαξε τον Εσωτερικό Κανονισμό, και δεν ήταν πλέον απαραίτητο ο Γενικός Διευθυντής να είναι κάτοχος πτυχίου. Έτσι, έστω και καθυστερημένα, η τοποθέτηση του Τάκη Καμπύλη, θεωρήθηκε τυπικά εντάξει.

Ωστόσο, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δημητρίου Καλογερόπουλου, η απόφαση πρόσληψης δεν είναι νόμιμη, καθώς την ημερομηνία πρόσληψης του Τάκη Καμπύλη, ίσχυε η προηγούμενη διάταξη. Στο έγγραφο-απόφαση μάλιστα, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από το e-tetRadio και The Press Project, αναφέρεται ότι ο Γενικός Διευθυντής του «Αθήνα 9,84» βρίσκεται παράνομα στη θέση του από το Φεβρουάριο του 2011 αφού δεν πληρούσε τότε τους όρους πρόσληψης, έστω και αν μετά με διαδικασίες… εξπρές, άλλαξαν τον κανονισμό.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση, όπως μπορείτε να δείτε, φέρει ημερομηνία 31 Οκτωβρίου του 2012, αλλά από τότε… δεν έχει γίνει τίποτα, καθώς μάλλον έχει… παραπέσει σε κάποιο συρτάρι. Ουδείς πάντως εκ των αρμοδίων και εμπλεκομένων, έχει δώσει απάντηση στο τι θα γίνει και κανείς δεν γνωρίζει αν η «Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας 9,84» έκανε κάτι ή απλά… αγνόησε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Και βέβαια, κανείς δεν λέει τι θα γίνει με τους μισθούς που άνομα, σύμφωνα με την απόφαση, έχει εισπράξει ο Τάκης Καμπύλης από τον «9,84», αλλά και τι θα γίνει με τις αποφάσεις που έχει λάβει από τη συγκεκριμένη θέση που δεν δικαιούταν να κατέχει! Να δούμε αν θα υπάρξουν απαντήσεις, ή, κατά το συνήθη ως φαίνεται τρόπο, θα αλλάξουν πάλι τον Κανονισμό.


Γρηγόρης Μελάς 

http://www.newsit.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger