E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μην το λέτε “σωματίδιο του Θεού’, εγώ είμαι άθεος

Τρίτη 9 Απριλίου 2013



Την αντίθεσή του στο να αποκαλείται το μποζόνιο που ανακάλυψε «σωματίδιο του Θεού» εξέφρασε ο φυσικός Πίτερ Χίγκς, λέγοντας ότι αφενός ο ίδιος είναι άθεος και αφετέρου ότι δεν θεωρεί πετυχημένη την ονομασία αυτή. «Το ξέρω ότι είναι ένα είδος αστείου αλλά δεν νομίζω ότι είναι πολύ καλό» σημειώνει, προσθέτοντας ότι είναι παραπλανητικό.

Σημειώνεται ότι το «παρατσούκλι» του σωματιδίου που ανακάλυψε ο Χιγκς, δόθηκε από τον νομπελίστα Λέον Λέντερμαν και τον συγγραφέα Ντικ Τέρεσι, με το βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Το σωματίδιο του Θεού: Αν το σύμπαν είναι η ερώτηση, ποια είναι η ερώτηση;».

Το μποζόνιο του Χιγκς είναι το σωματίδιο που θεωρείται ότι είναι «υπεύθυνο» για τον σχηματισμό της μάζας, αποτελεί δηλαδή την «αιτία» που τα άλλα σωματίδια ενώνονται για να διαμορφώσουν όλα τα στερεά σώματα που απαρτίζουν τον κόσμο μας. Ο Χιγκς διατύπωσε την θεωρία για την ύπαρξή τους το 1964.

Επιστήμονες έχουν ανακοινώσει ότι η θεωρία επαληθεύεται και πειραματικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες στον Μεγάλο Επιταχυντή του Cern.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger