E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το πρώτο παραμύθι για παιδιά με γονείς στην φυλακή

Τρίτη 9 Απριλίου 2013



«Μια φορά και έναν καιρό ήρθε ένας αστυνομικός και συνέλαβε τον μπαμπά σου». Κάπως έτσι ξεκινάει το βιβλίο της Μελίσσα Χίγκινς, το πρώτο παραμύθι που εξιστορεί και προσπαθεί να εξηγήσει στα παιδιά την σύλληψη των γονέων τους λόγω παραβατικής συμπεριφοράς.
«Η νύχτα που ο μπαμπάς πήγε φυλακή: Τι περιμένεις όταν κάποιος που αγαπάς φυλακίζεται» είναι το τίτλος του παραμυθιού. Σε αυτό, ένας νεαρός λαγός συλλαμβάνεται μπροστά στην οικογένειά του και τους γείτονές του και καταδικάζεται σε έξι χρόνια φυλάκιση.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο προσφέρονται tips για το πώς ένα παιδί μπορεί να αντιμετωπίσει μία τέτοιου είδους απώλεια συγγενικού προσώπου. Πρόκειται για έναν βήμα προς βήμα οδηγό προκειμένου το παιδί ζήσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα μία τέτοια κατάσταση.
«Ήμασταν στο διαμέρισμα του μπαμπά όταν ήρθε η Αστυνομία. Τα φώτα άστραψαν. Οι γείτονες κοίταζαν. Οι αστυνομικοί έβαλαν τις χειροπέδες στον μπαμπά» είναι η «μαρτυρία» του μικρού όπως περιγράφεται στην ιστορία.
Το βιβλίο παρέχει επίσης υποσημείωσεις που βοηθούν το παιδί να αντιληφθεί την όλη διαδικασία της σύλληψης. «Οι νόμοι είναι κανόνες που υπαγορεύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα στην κοινωνία. Όταν κάποιος παρανομεί τότε μπαίνει στην φυλακή. Εκεί πρέπει να μείνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το πόσο μεγάλο είναι το διάστημα καθορίζεται από την πράξη που έκαναν», λέει μία από τις υποσημειώσεις.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger