E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μαύρος καπνός και γυμνά στήθη στην Καπέλα Σιστίνα

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013


Η καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα έβγαλε μαύρο καπνό, σημαίνοντας πως δεν υπήρξε εκλογή του νέου Πάπα, κάτι που ωστόσο ήταν αναμενόμενο, αφού ο πρώτος γύρος που έλαβε χώρα σήμερα στο Βατικανό δεν προέβλεπε την εκλογή Ποντίφικα.
Αύριο, η ψηφοφορία των 115 καρδιναλίων θα συνεχιστεί στο κονκλάβιο, έπειτα από το σημερινό«extra omnes» (έξω όλοι) που διετάχθη σήμερα, και που τους απαγορεύει να βγουν από το κονκλάβιο μέχρι να εκλέξουν τον επόμενο ηγέτη του Ρωμαιοκαθολικού θρόνου.
Νωρίτερα, δύο γυναίκες γύμνωσαν τα στήθη τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, την ώρα που οι καρδινάλιοι αποσύρονταν στην Καπέλα Σιστίνα για να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής του νέου πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον δύο γυμνόστηθες γυναίκες συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας. Οι γυναίκες είχαν γράψει στα σώματά τους τις φράσεις “Όχι άλλος πάπας” και “Όχι πια παιδεραστία”.
Λίγη ώρα πριν ακτιβίστριες είχαν απελευθερώσει ροζ καπνό από ένα λόφο, σε μικρή απόσταση, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι οι γυναίκες παραμένουν αποκλεισμένες από τη λήψη αποφάσεων στο Βατικανό.
Οι φεμινιστικές οργανώσεις ζητούν εδώ και πολλά χρόνια περισσότερες αρμοδιότητες εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία επιτρέπει μόνο σε άνδρες να χειροτονούνται ιερείς.
Τα στοιχεία των γυναικών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger