E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η ΕΛ.ΑΣ. πεινάει και ο αρχηγός της Αστυνομίας φυλάει τη βίλα - φρούριο του Παπαγιάννη στην Πεντέλη

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η εφημερίδα Espresso δημοσιεύει φωτογραφίες της βίλας των 400 τ.μ. στην Πεντέλη του Γιάννη Παπαγιάννη διαχειριστή και ιδιοκτήτη του blog fimotro, ο οποίος σχετίζεται με εκβιασμούς στο διαδίκτυο σε βάρος πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών. Χθες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με δήλωσή του κατηγόρησε τον Γιάννη Παπαγιάννη ότι τον εκβιάζει και τον συκοφαντεί συστηματικά και ότι για να σταματήσει τις επιθέσεις από το fimotro ήθελε 4.000 ευρώ μηνιαίως.

Στο κείμενο που ακολουθεί η εφημερίδα Espresso υποστηρίζει ότι η βίλα του Παπαγιάννη κόστισε πάνω από 1.000.000 ευρώ και ότι ο διαχειριστής του fimotro δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα παραστατικά από την ολοκλήρωσή της αφού την αγόρασε έναντι 400.000 ευρώ στα μπετά.

Το ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν να δηλώνει ένας υπουργός ότι εκβιάζεται και ενώ εκκρεμούν εκατοντάδες μηνύσεις εναντίον του Παπαγιάννη από τα θύματά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας να συνεχίζει να του παρέχει αστυνομική φρουρά και το ΣΔΟΕ να μην κινείται για να διαλευκανθούν οι κατηγορίες. Αξίζει να σημειωθεί όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ότι στο φρούριο που κρύβεται ο διαχειριστής του fimotro υπάρχει και φυλάκιο για την αστυνομική φρουρά.

Διαβάστε το κείμενο που δημοσίευσε η Espresso:

«Ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει γύρω από τον εκβιαστή του Διαδικτύου και μπλόγκερ των υπονόμων Γιάννη Παπαγιάννη. Σήμερα η «Espresso» δημοσιεύει τις φωτογραφίες της βίλας του Παπαγιάννη στην Πεντέλη, την οποία ολοκλήρωσε τους τελευταίους μήνες προκειμένου να στεγάσει την ευτυχία του -σε βάρος, εννοείται, της κοινωνίας- ο «μαχαραγιάς» των διαδικτυακών εκβιασμών και αρχηγός της λούμπεν παραδημοσιογραφίας! Πρόκειται για ένα σπίτι με εμβαδόν κοντά στα 400 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στα βόρεια προάστια. Τη βίλα αυτή ο Παπαγιάννης την αγόρασε στα μπετά αντί 400.000 ευρώ και στη συνέχεια την ολοκλήρωσε, ξοδεύοντας, όπως λένε οι γνωρίζοντες, πάνω από 600.000 ευρώ (συνολικά του κόστισε πάνω από 1.000.000 ευρώ), αφού, όπως λένε όσοι την έχουν επισκεφθεί, η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Η ολοκλήρωση της βίλας κόστισε χαριστικά 600.000, αφού είναι γνωστό σε όσους ξέρουν από οικοδομές ότι το κόστος για τα μπετά αντιπροσωπεύει μόνο το 1/5 της συνολικής κατασκευής μιας κατοικίας. Την ώρα που η Ελλάδα χρεοκοπούσε και οι πολίτες της βυθίζονταν στη φτώχεια αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη, ο Παπαγιάννης αγόραζε ένα οίκημα μεγάλων διαστάσεων.

Είναι πράγματι απορίας άξιο πώς ένας δημοσιογράφος που δεν είχε ποτέ επιτελική θέση σε κανένα μεγάλο μέσο, δεν έχει εκδοτικές, άρα και επιχειρηματικές δραστηριότητες, και απασχολούνταν σε τρίτης κατηγορίας ΜΜΕ, καταφέρνει μέσα στην πιο τρομακτική κρίση που γνώρισε η χώρα να αποκτήσει ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο. Πώς γίνεται ένας μεροκαματιάρης δημοσιογράφος που ζούσε σε ένα διαμερισματάκι στα Εξάρχεια να βρεθεί ξαφνικά σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας, όπου συγκατοικούν επιχειρηματίες, μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι; Το παράδοξο είναι ότι ο Παπαγιάννης δεν φαίνεται να κληρονόμησε κάποια περιουσία που να δικαιολογεί μια τέτοια αγορά. Εδώ άλλοι δημοσιογράφοι, με εισοδήματα δεκαπλάσια του Παπαγιάννη, δεν έχουν συχνά ούτε καν σπίτι και μένουν στο νοίκι. Ούτε φυσικά τη δυνατότητα να πάρουν δάνειο, αφού λόγω της εργασιακής ανασφάλειας δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να το αποπληρώσουν. Προφανώς για ξεκάρφωμα μπορεί να πήρε δάνειο ώστε να μην προκαλέσει την εφορία και το ΣΔΟΕ, όμως είναι αμφίβολο αν μπορεί να δικαιολογήσει τα χρήματα που ξόδεψε για να την ολοκληρώσει, ώστε να μπορέσει να βάλει στο κεφάλι του κεραμίδι. Πού βρήκε δηλαδή τόσα χρήματα για να ολοκληρώσει το «φτωχοκαλυβάκι» του; Τώρα το κεραμίδι αυτό μπορεί να του πέσει κατακούτελα, αφού οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν παραστατικά που να δικαιολογούν την ολοκλήρωση μιας τόσο ακριβής κατασκευής, ή αν υπάρχουν παραστατικά-μαϊμού, θα κάνουν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και τους δικαστές να κρατάνε τις κοιλιές τους από τα γέλια και τον άμοιρο τον εργολάβο να φτιάχνει τη... βαλίτσα του για τον Κορυδαλλό.

Αν λοιπόν ο Παπαγιάννης έχει τσίπα, αντί να κρύβεται πίσω από τα φουστάνια του Fimotro, να μας πει πόσα λεφτά τού κόστισε το παλάτι κι εμείς του υποσχόμαστε ότι στη δίκη θα πάμε μάρτυρες υπεράσπισης με το ελαφρυντικό της μειωμένης αντίληψης, αφού μόνο ένας κουτός μπορεί να λοιδορεί και να εκβιάζει όλη την Ελλάδα και να πιστεύει ότι μπορεί να φτιάξει μια σούπερ βίλα χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι αυτός ο κοινός εκβιαστής κι εκτελεστής συμβολαίων είχε βγάλει τόσα λεφτά, που αγόρασε και το διπλανό οικόπεδο, προφανώς γιατί λόγω της μεγαλομανίας του θέλει να μετατρέψει τη βίλα σε μαυσωλείο της ανηθικότητας. Μας λένε -αυτό όμως δεν το πιστεύουμε- ότι κάθε δωμάτιο του σπιτιού έχει το όνομα των μεγάλων ευεργετών του, τους οποίους στη συνέχεια «πούλησε». Είναι μάλιστα τόσο ψώνιο, ώστε για να αισθανθεί σημαντικός, έφτιαξε και ένα φυλάκιο έξω από το σπίτι προκειμένου να του... τραβάνε προσοχές όταν μπαίνει στο ανάκτορο, λες και είναι ο... Μέρντοχ! Μας πληροφορούν επίσης ότι το αχανές σαλόνι της «βίλας Παπαγιάννη» ονομάζεται «αίθουσα Λούα-Λούα», από το όνομα του ευεργέτη του που τον πλήρωνε χρόνια, και όταν στράβωσε η δουλειά άρχισε να τον... κράζει. Ετσι πάντα κάνει: στο τέλος κατουράει εκεί που έτρωγε!

Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι ο Παπαγιάννης, ούτε ο κάθε τέτοιος τύπος που λόγω της ατιμωρησίας νομίζει ότι θα μπορεί να διασύρει ανθρώπους και υπολήψεις χωρίς να λογοδοτεί. Το πρόβλημα είναι η πολιτεία που παραχωρεί στον κάθε συκοφάντη αστυνομική φρουρά για να τον φυλάει. Να τον φυλάνε από ποιους; Γιατί, δηλαδή, ο κάθε φορολογούμενος, που δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να πληρώσει την εφορία του, θα πρέπει να βλέπει τον Παπαγιάννη να περιφέρεται σαν να είναι ο αντιπρόσωπος του Εσκομπάρ στην Ελλάδα; Και θα πρέπει να μας εξηγήσουν ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο νυν υπουργός κ. Δένδιας γιατί έχουν βάλει αστυνομικούς να προσέχουν έναν τέτοιο «δημοσιογράφο», τη στιγμή που τα αστυνομικά τμήματα πάσχουν από έλλειψη προσωπικού...»



http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger