E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Eξιχνιάστηκε η μεγαλειώδης πτώση του μετεωρίτη του 1913 μετά από 100 χρόνια

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013


Την τρομακτική εμπειρία της πτώσης ενός τεράστιου μετεωρίτη στη Γη, την γνωρίσαμε πριν από λίγες μέρες, μέσα από τις εικόνες από τη Ρωσία και το Σαν Φρανσίσκο. Όμως, δεν είναι οι πρώτη φορά που ο πλανήτης μας βιώνει μια ανάλογη κατάσταση.
Το 1913, ένας τεράστιος κομήτης προσέκρουσε στην επιφάνεια της γης, αλλά ευτυχώς για την ανθρωπότητα, το σημείο στο οποίο έκανε την «ανώμαλη προσγείωση» του, δεν ήταν άλλο από μια τεράστια δασώδη περιοχή της Σιβηρίας. Παρά το γεγονός, πως έχουν περάσει 100 χρόνια από εκείνη τη στιγμή, οι επιστήμονες, μόλις τώρα πιστεύουν πως έχουν έρθει πολύ κοντά στο να διαπιστώσουν τι πραγματικά συνέβη τότε.
Μέσα από το «κοσκίνισμα» των επιστημονικών εγγράφων που έχουν κρατηθεί από τότε, φαίνεται πως σιγά-σιγά, το μυστήριο λύνεται, και τα κομμάτια του παζλ ενώνονται.
Στις 9 Φλεβάρη του 1913, από τον Καναδά έως και τη Βραζιλία, οι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να δουν εκατοντάδες γραμμές κατά μήκος του ουρανού, η οποίες είχαν δημιουργηθεί από τους μετεωρίτες. Το συγκεκριμένο φαινόμενο, όμως, δεν είχε καμία σχέση με μια συνηθισμένη βροχή μετεωριτών, καθώς εκείνοι ταξίδευαν σε σχεδόν παράλληλη τροχιά με εκείνη της γης και η σκόνη τους (η οποία καιγόταν κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα) άφηνε πίσω τους ουρά, η οποία διαρκούσε για αρκετά λεπτά.
«Για τους περισσότερους παρατηρητές, το σημαντικό χαρακτηριστικό εκείνου του φαινομένου ήταν η αργή, μεγαλοπρεπής κίνηση των σωμάτων. Εξίσου αξιοσημείωτο είναι πως ο σχηματισμός με τον οποίο κινούνταν ήταν τέλειος» δηλώνει ο Κλάρενς Τσαντ, αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Όμως, κανείς μέχρι τώρα δεν ξέρει ακριβώς πόσο ευρεία ήταν εκείνη η «πομπή» των μετεωριτών.
Οι πληροφορίες που είχαν συλλεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, έκαναν λόγο, πως η πτώση είχε γίνει διακριτή σε απόσταση 3.862 χιλιομέτρων. Οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι, με τους ερευνητές τώρα να έχουν στα χέρια τους καταγραφές από ναυτικούς της εποχής, σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται πως το φαινόμενο έγινε αντιληπτό σε απόσταση 7.000 χιλιομέτρων!

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger