E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στρος Καν: Να κατασχεθεί το βιβλίο που γράφει πως ήμουν το κανίς της συζύγου μου

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013



Την κατάσχεση του βιβλίου της Μαρσέλα Γιακούμπ «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» στο οποίο εξιστορείται το σύντομη ειδύλλιο που είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους θα ζητήσουν την Τρίτη οι δικηγόροι του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν τη Δευτέρα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η αίτηση κατάσχεσης αυτού του βιβλίου, που θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία την Τετάρτη και στο οποίο αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα το περιοδικό Le Nouvel Observateur, θα αποτελέσει το αντικείμενο ακρόασης αξιολόγησης την Τρίτη.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ εγκαλεί την δοκιμιογράφο Μαρσελά Γιακούμπ και τον εκδοτικό οίκο Stock για «παραβίαση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής».

Παράλληλα, απαιτεί την εισαγωγή ενός ένθετου σε κάθε αντίγραφο του βιβλίου, και «επικουρικώς», την κατάσχεση του βιβλίου. Στη Γαλλία πάντως, απόφαση της δικαιοσύνης για κατάσχεση ενός βιβλίου είναι πολύ σπάνια.

Ακόμη ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ τόσο από την Μαρσελά Γιακούμπ όσο και από τον οίκο Stock, ενώ απαιτεί το ίδιο ποσό από το Nouvel Observateur και ζητά τη δημοσίευση νομικού κειμένου που θα καλύπτει όλη την πρώτη σελίδα του περιοδικού.

Η Μαρσελά Γιακούμπ δικηγόρος, δοκιμιογράφος και αρθρογράφος στην εφημερίδα Libération, δηλώνει ότι είχε ερωτική σχέση με τον Ντομινίκ Στρος Καν από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Αν και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΤΝ ποτέ δεν κατονομάζεται στο βιβλίο, η Γιακούμπ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της στο Nouvel Observateur ότι όντως πρόκειται για τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ αναγνωρίζει ότι το βιβλίο της είναι ένα μείγμα φαντασίας και πραγματικότητας.

Στο βιβλίο της, όπου δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ωμή γλώσσα, περιγράφει τον κύριο χαρακτήρα του ως «μια διττή προσωπικότητα, μισός άνθρωπος, και μισός γουρούνι», και σημειώνει ότι ο όρος «γουρούνι» δεν είναι κατά την άποψή της υποτιμητικός.

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε την «αποστροφή» του για το βιβλίο αυτό, ενώ η πρώην σύζυγός του Αν Σινκλαίρ το κατήγγειλε ως «παραπλανητικό αφήγημα».

http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger