E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου – Δείτε τα ποσοστά

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013



Νέος Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο Νίκος Αναστασιάδης. Χρειάστηκαν δύο γύροι εκλογικών αναμετρήσεων για να βγει το τελικό αποτέλεσμα, αν και εκείνος είχε το τίτλο του «φαβορί» αλλά δεν κατάφερε να συλλέξει πάνω από το 50% των ψήφων του κυπριακού λαού την προηγούμενη Κυριακή.
Ο Σταύρος Μαλάς ήταν ο ανταγωνιστής του στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση, ο οποίος και συνέλεξε το ποσοστό του 42,52%, ενώ αντίστοιχα Νίκος Αναστασιάδης, το ποσοστό των 57,48% των ψήφων. Σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα ο κ. Αναστασιάδης έλαβε 236.965 ψήφους, ενώ υποψήφιος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, εξασφάλισε 175.267 ψήφους, ποσοστό 42.52%.
 Ο κ. Μαλάς συνεχάρη και δημόσια τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Τον κ. Αναστασιάδη συνεχάρη τηλεφωνικώς και ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας. Οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ, στο άκουσμα των αποτελεσμάτων των exit polls ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Η αποχή, για ακόμη μια φορά ήταν αρκετά μεγάλη, αφού άγγιξε το 18,42% του εκλογικού σώματος, ενώ η διαδικασία είχε ομαλή διεξαγωγή, παρά το γεγονός πως οι Αnonymous έστειλαν και σήμερα απειλητικό μήνυμα.  
Οι αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων:
Ξέφρενοι πανηγυρισμοί ακολούθησαν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, οι οποίες ανέδειξαν νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.
Στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο , τόσο εντός όσο και εκτός. Ο Νίκος Αναστασιάδης έφθασε, μετά την επισημοποίηση του αποτελέσματος, συνοδευόμενος από την σύζυγο του ‘Αντρη. Τον υποδέχθηκαν με ιαχές οι οπαδοί του ενώ ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε τον κόσμο να πανηγυρίσει με ευπρέπεια.
Ισχυρή εντολή για αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και «έξοδο της πατρίδας από τον φαύλο κύκλο της κρίσης», χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος τύπου του κ. Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος.
Επανέλαβε ότι υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση του κ. Αναστασιάδη για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι η πρόταση για κυβέρνηση εθνικής απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που συμμερίζονται το όραμα για μεταρρύθμιση της κοινωνίας της οικονομίας και του κράτους. Το σημαντικό, είπε, είναι την επόμενη μέρα να βρεθούμε «όλοι μαζί χέρι με χέρι να δώσουμε τη μάχη».
Ερωτηθείς ποιο μήνυμα θα στείλει στην πρώτη του δήλωση ο κ. Αναστασιάδης, είπε ότι θα είναι μήνυμα ενότητας και επανέλαβε ότι υπάρχει πρόταση για συγκρότηση κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που αποτελεί τον άξονα και τον πυρήνα της πολιτικής του για το αύριο.
Τα συγχαρητήριά του προς τον Νίκο Αναστασιάδη εξέφρασε ο Κύπριος Νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης. Σε δηλώσεις του στο επιτελείο του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Πισσαρίδης είπε ότι οι απόψεις του κ. Αναστασιάδη για τα της οικονομίας «είναι πολύ σωστές». Ο κ. Πισσαρίδης δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο ερώτημα ποιος θα είναι ο δικός του ρόλος στο θέμα της ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας.
Σε ερώτηση κατά πόσον του έχει γίνει νύξη για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας «θα συσκεφθεί με τους συνεργάτες του και θα αποφασίσει».

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger