E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος κρατούμενος στον κόσμο (φώτος)

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013



Γεννημένος το 1952 ο σημερινός πιο επικίνδυνος κρατούμενος αλλά και ο πιο βίαιος σύμφωνα με την αγγλική δικαιοσύνη ο Charles Bronson εκτίει ισόβια στην φυλακή υψίστης ασφαλείας HM Prison Wakefield.

Ο Charlie ήταν ένας ήσυχος έφηβος που δεν έμπλεκε σε φασαρίες. Δούλευε σε ένα τσίρκο σαν αρσιβαρίστας και από εκεί κέρδιζε ένα μικρό εισόδημα. Ήταν παντρεμένος με την Irene και έχει έναν γιο τον Michael.
Ο Charlieσε μια περίεργη φάση της ζωής του και στην ηλικία των 22 ετών αποφάσισε να κάνει μια ληστεία. Έτσι μπήκε σε ένα ταχυδρομείο και υπό την απειλή όπλου κατάφερε να κλέψει το ποσό των 26,16 λιρών. 
Μετά από λίγο φυσικά η αστυνομία τον συνέλαβε και τον οδήγησε στην φυλακή . Στο δικαστήριο που ακολούθησε η ποινή που του επεβλήθη ήταν 7 χρόνια. O Charles όμως μέσα από την φυλακή κατάφερε να μετατρέψει την ποινή του από 7 χρόνια σε ισόβια. Από το 1974 που πρωτομπήκε μέσα για την ληστεία του ταχυδρομείου μέχρι και σήμερα έχει ζήσει περίπου 4 μήνες και 9 μέρες σαν ελεύθερος πολίτης. Επίσης έχει περάσει το σύνολο της φυλάκισης του στην απομόνωση εκτός από 4 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει 32 χρόνια σε ένα κελί απομόνωσης. 
Πως έφτασε όμως μέχρι εδώ; Ο Charles ανέκαθεν φαινόταν να είχε πρόβλημα με την εξουσία και δεν μπορούσε ποτέ να ανεχτεί όποιον καταπατούσε την αξιοπρέπεια του. Το περιβάλλον της φυλακής τον άλλαξε βγάζοντας από μέσα του έναν βίαιο άνθρωπο που δεν δίσταζε να τα βάλει με άλλους κρατούμενους ή με σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 
Το 1983 πήρε ομήρους μέσα στην φυλακή όπου βρισκόταν τους οποίους και οδήγησε στην ταράτσα του κτιρίου. Εκεί τους κράτησε για 47 ώρες και μόνος του κατάφερε να καταστρέψει τμήμα της ταράτσας προκαλώντας ζημιές 750.000 λιρών. 
Το 1994 πάλι πήρε όμηρο έναν βιβλιοθηκάριο. Όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να τους πει τα αιτήματα του αυτός τους ζήτησε μια φουσκωτή κούκλα του sex, ένα ελικόπτερο και ένα ποτήρι τσάϊ. 
Λίγο καιρό πριν Το 1998 κράτησε 3 ανθρώπους ομήρους. Από τους ομήρους του ζήτησε να τον αποκαλούν »Στρατηγό». Από τους αστυνομικούς ζήτησε ένα ελικόπτερο να τον πάει στην Κούβα , όπλα και ένα τσεκούρι. Αργότερα παραδέχτηκε πως ότι έκανε το έκανε από απελπισία καθώς ήθελε να βγει απο την φυλακή και να ζήσει ήρεμα με τον γιο του. Το δικαστήριο του έδωσε άλλα 7 χρόνια. Μην αντέχοντας άλλο τον εγκλεισμό του το 1999 πήρε έναν άλλο όμηρο. Οι κάμερες της φυλακής τον έδειχναν να περπατάει ανέμελος μέσα στο κτίριο σφυρίζοντας και κρατώντας ένα χειροποίητο δόρυ . 
Και εκείνη την ημέρα κατάφερε να προκαλέσει πανικό για πάνω από 40 ώρες. Το 2007 δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε μια λογομαχία έσπασαν τα γυαλιά που φορούσε (καθότι είχε φτάσει τα πενήντα). Αυτό τον εξόργισε και αναγκάστηκαν να φωνάξουν ειδική ομάδα για να τον περιορίσουν. Στην διάρκεια της καριέρας του σαν φυλακισμένος για μια μόνο φορά τραυμάτισε σοβαρά άνθρωπο.Ήταν ένας άλλος συγκρατούμενος του ο οποίος συνήθιζε με την βία και τον φόβο να εκμεταλλεύεται άλλους συγκρατούμενους του. Για κακή του τύχη μια μέρα αποφάσισε να πάρει μια σφουγγαρίστρα που είχε ο Charlie δίχως την άδεια του. 
Όταν ο Charlie του ζήτησε τον λόγο και ο συγκρατούμενος του προσπάθησε να του πουλήσει τσαμπουκά τότε ο πρώτος τον έσυρε μέσα στο κελί του όπου του έδειρε αλύπητα. 
Μέχρι να επέμβουν οι φρουροί ο Charles είχε βαφτεί στο αίμα του συγκρατούμενου του. 
Επίσης είναι γνωστή η έχθρα που έχει με έναν άλλο ψυχικά διαταραγμένο συγκρατούμενο του με αφορμή ένα ρολόϊ χειρός. 
Για λίγα χρόνια ήταν ήρεμος προσπαθώντας να δείξει πως είχε αλλάξει και πως ήθελε να αποφυλακιστεί. Τον Νοέμβριο του 2010 όμως αφού έμαθε πως θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του μέσα την φυλακή δεν μπόρεσε να μείνει ατάραχος. 
Έτσι έκανε κάτι πρωτότυπο. Ξεγυμνώθηκε και άλειψε τον εαυτό του με βούτυρο. 
Έπειτα άρχισε να φωνάζει μέσα στο γυμναστήριο της φυλακής για την απόφαση του δικαστηρίου. Στο σημείο έφτασαν 6 φρουροί από τους οποίους τραυμάτισε τους 4. Τελικά φώναζαν μια ειδική μονάδα η οποία ψέκασε από απόσταση τον Charlie με ένα σπρέϊ PAVA. Το σπρέϊ τον άφησε σχεδόν λιπόθυμο και έτσι μπόρεσαν να βάλουν πίσω στο κελί του. 
O Charles έχει κερδίσει και αρκετούς υποστηρικτές. 
Δήλωσε με επιστολή του στις εφημερίδες πως για κάθε περιστατικό που δημιούργησε έφταιξε η κακομεταχείριση του μέσα στις φυλακές. Αρκετοί από τους φίλους του και τους υποστηρικτές του έχουν μαζέψει υπογραφές ζητώντας την αποφυλάκιση του ή τουλάχιστον την μεταφορά του σε κάποια φυλακή χαμηλότερης ασφάλειας. 
Ο βίαιος αυτός κρατούμενος όμως έχει και άλλες πλευρές. Ζωγραφίζει και κάποια από τα έργα του έχουν πωληθεί για 1500 ευρώ. 
Έχει κερδίσει βραβεία ποίησης πολλές φορές αλλά το πιο επικερδές εγχείρημα του είναι ένα βιβλίο που έχει γράψει για γυμναστική σε κλειστούς χώρους. Το βιβλίο είναι το Solitary Fitness. 
Μέσα σε αυτό εξηγεί ασκήσεις σε μικρούς χώρους στις οποίες οφείλεται όμως ο ίδιος λέει η φοβερή σωματική του δύναμη (σαν πρώην αρσιβαρίστας και πυγμάχος έχει κατά την διάρκεια των επεισοδίων του στις φυλακές λυγίσει σίδερα). Η ιστορία του έγινε όμως ευρέως γνωστή μέχρι πριν απο λίγο καιρό όταν το Hollywood αποφάσισε να γυρίσει σε ταινία την ταραχώδη ζωή του. 

Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger