E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Συγκλονιστικό video δευτερόλεπτα μετά την τραγωδία του Λονδίνου με τους 2 νεκρούς

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013


Μια στιγμή που δε θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του ο άνδρας που κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από τη συντριβή του ελικοπτέρου στο κεντρικό Λονδίνο. Η αγωνία καθώς φωνάζει σε έναν οδηγό να βγει από το αυτοκίνητό του γιατί έχει πιάει φωτιά, συγκλονίζει. Τύχη "βουνό" είχε ο χειριστής του γερανού, που άργησε να πάει στη δουλειά και γι' αυτό ζει!


Έχουν περάσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ένα ελικόπτερο Augusta 109 προσέκρουσε, λόγω ομίχλης, σε γερανό στην οροφή κτιρίου υπό κατασκευή και συνετρίβη. Παρέσυρε στο θάνατο δυο ανθρώπους, τον πιλότο κι κάποιον που βρισκόταν σε κτίριο κοντά στο σημείο της συντριβής, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 13. 

Ένα video που "ανέβηκε" στην ιστοσελίδα της Telegraph είναι τουλάχιστον συγκλονιστικό. Όπως κάθε εικόνα που αποτυπώνει το τραγικό συμβάν. 

Το ελικόπτερο έχει μόλις συντριβή. Όλα γύρω γύρω έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Ο Χοσέ Γκόμες κατευθυνόταν στη δουλειά του με το ποδήλατό του. Ξαφνικά είδε... κρανίου τόπο από τη συντριβή του ελικοπτέρου. Ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά του. Σηκώνει το κινητό για να "συλλάβει" την εικόνα. 

Βλέπει μπροστά του έναν άνδρα με Mini Cooper να κάνει όπισθεν για να απομακρυνθεί από το σημείο της συντριβής. Μόνο που δεν έχει καταλάβει ότι το αυτοκίνητό του έχει πιάσει φωτιά από κάτω, εξαιτίας των φλεγόμενων συντριμμιών. 
Τότε, ο ποδηλάτης αρχίζει να φωνάζει: "βγες από το αυτοκίνητο! Το αυτοκίνητό σου έχει πιάσει φωτιά!" 
Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τον οδηγό που έσωσαν οι πυροσβέστες από το φλεγόμενο αυτοκίνητό του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO




Το ελικόπτερο, τύπου Augusta 109, προκάλεσε τον θάνατο δυο ανθρώπων και τον τραυματισμών άλλων 13. Τουλάχιστον ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 


Ήταν 08:00 το πρωί (τοπική ώρα, 10:00 Ελλάδας) όταν ο πιλότος μέσα σε πυκνή ομίχλη, έπεσε σε γερανό στην κορυφή του υπό κατασκευή κυλινδρικού συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών "The Tower, One St George Wharf", στη νότια όχθη του Τάμεση στο κεντρικό Λονδίνο στο Vauxhal. Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το υψηλότερο συγκρότημα κατοικιών στην Ευρώπη.



Τα φλεγόμενα συντρίμμια του ελικοπτέρου έπεσαν στον δρόμο, πυρπολώντας αυτοκίνητα, ενώ εστίες φωτιάς δημιουργήθηκαν και σε κοντινά κτίρια.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πριν από το δυστύχημα επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή, σε σημείο ώστε η κορυφή του γερανού να μην φαίνεται από το έδαφος, ότι είδαν το ελικόπτερο να κατευθύνεται με ταχύτητα προς την κορυφή του κτιρίου και στη συνέχεια άκουσαν μία μεγάλη ''έκρηξη" και είδαν φλεγόμενα συντρίμμια, καθώς και τμήμα του γερανού, να πέφτουν στο έδαφος.



Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δήλωσε ότι μίλησε με τον χειριστή του γερανού, ο οποίος ετοιμαζόταν να ανέβει στην καμπίνα του όταν συνέβη το δυστύχημα. Για πρώτη φορά, είχε αργήσει στη δουλειά του το σημερινό πρωινό. "Έτρεμε στην κυριολεξία", είπε.



"Ο χειριστής του γερανού κανονικά ξεκινάει τη δουλειά του στις 08.00. Αλλά, σήμερα ειδικά, πράγμα ασυνήθιστο, άργησε στη δουλειά του", δήλωσε ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας του κτιρίου και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά κανονικά θα ελικόπτερα πρέπει να πετούν σε ύψος 150 μέτρων επάνω από τα ψηλά κτίρια.



Τα ελικόπτερα στο Λονδίνο πετούν συνήθως επάνω από τον Τάμεση, αλλά ειδικά σήμερα, σύμφωνα με το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου, οι πορείες των πτήσεων διαφοροποιήθηκαν εξαιτίας της ομίχλης.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

http://www.newsit.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger