E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αποκαλύφθηκε παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακής κατασκοπείας [χάρτης]

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013



Ενα διεθνές δίκτυο ψηφιακής κατασκοπείας το οποίο αποτελούσαν χάκερς προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από ρωσόφωνες χώρες και «χτυπούσαν» διπλωματικές, κυβερνητικές και ερευνητικές υπηρεσίες, αλλά και βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου αποκάλυψαν οι ειδικοί της ρωσικής εταιρείας λογισμικού Kaspersky Lab.
Σύμφωνα με το tovima.gr οι χάκερς που κρύβονταν πίσω από το δίκτυο ψηφιακής κατασκοπείας με το όνομα «Rorca» από το «Red October» χρησιμοποιούσαν πάνω από 60 διευθύνσεις από διάφορες χώρες, αλλά κυρίως από τη Γερμανία και τη Ρωσία έτσι ώστε να καλύψουν τα ίχνη του κεντρικού τους σέρβερ.
Οι βασικότεροι στόχοι των «Rorca» ήταν χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Κεντρικής Ασίας, αλλά και χώρες της  Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με έναν ειδικό,  τα περισσότερα χτυπήματα των Rorca έγιναν σε πρεσβείες χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές όπως τη Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική και σε γενικές γραμμές οι επιθέσεις εστιάστηκαν γύρω από την Ρωσία. Οσον αφορά την Ευρώπη οι περισσότερες επιθέσεις σημειώθηκαν στο Βέλγιο και την Ελβετία.
Οι χάκερς των Rorca εκτός από χτυπήματα κατά μεμονωμένων υπολογιστών, πιθανότατα να έχουν υποκλέψει και στοιχεία από κινητά τηλέφωνα, βάσεις δεδομένων email, αφαιρούμενους δίσκους.
Βασικός στόχος των χάκερ φαίνεται να είναι η συγκέντρωση πληροφοριών και εγγράφων που μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια κυβερνήσεων, εταιρειών ή άλλων υπηρεσιών και οργανισμών.
Τα συστήματα που χρησιμοποιούσαν οι χάκερς του δικτύου αυτού είναι τόσο εξελιγμένα ώστε να μπορούν να παρακάμπτουν τις ασφάλειες κρυπτογραφικών προγραμμάτων όπως το Acid Cryptofiler το οποίο χρησιμοποιούν από το 2011 οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



http://www.iefimerida.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger