E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Καταρρέει η Εκκλησία του Δράκουλα – Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013



Οι ιστορίες τρόμου γύρω από τον Δράκουλα είναι πολλές. Αυτή τη στιγμή, η δική του ιστορία είναι εκείνη που κινδυνεύει από μία… κατολίσθηση.
Οι δυνατές νεροποντές του περασμένου μήνα, στην περιοχή Γουίτμπι, προκάλεσαν την κατολίσθηση ενός μεγάλου μέρους του λόφου, πάνω στον οποίο είναι χτισμένη η εκκλησία της Αγίας Μαρίας, που έχει συνδεθεί με το όνομα του Κόμη Δράκουλα. Το ανατριχιαστικό κομμάτι της υπόθεσης είναι πως στο σημείο που υποχώρησε, υπήρχε ένα νεκροταφείο, με αποτέλεσμα ανθρώπινα οστά να έχουν βγει στην επιφάνεια!
Τα περισσότερα από αυτά, έχουν καταλήξει στο τέλος της πλαγιάς που δημιουργήθηκε από την κατολίσθηση και τα οποία συλλέγονται από τους κατοίκους της περιοχής με σκοπό να θαφτούν ξανά. Η ηγουμένη της εκκλησίας, Κάνον Ντέιβιντ Σμιθ, δήλωσε: « Το νεκροταφείο ήταν κλειστό για πάνω από έναν αιώνα, οπότε, έχουν εκτεθεί μόνο οστά και τίποτα άλλο. Τα συλλέγουμε και τα ξανατοποθετούμε στο χώμα της ίδιας αυλής, αλλά από την αντίθετη πλευρά, μακριά από τον γκρεμό».
Το νεκροταφείο έκλεισε το 1865, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής συνέχιζαν να χρησιμοποιούν της εκκλησία. Μάλιστα, σύμφωνα και με τα λεγόμενα της Ηγούμενης στην Daily Mail, πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα κτίσματα της περιοχής που έχουν απομείνει σε καλή κατάσταση. «Θα ήταν τεράστια απώλεια για την ενορία μας αλλά και για την περιοχή μας αν τυχόν η Αγ. Μαρία καταρρεύσει. Ελπίζω να επισκευαστεί όσο γίνεται η ζημιά μέχρι το Σάββατο ώστε να καταφέρουμε να περισώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε». Εξάλλου, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην εκκλησία, αφού οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες κοντινών καταστημάτων φοβούνται για μετέπειτα πτώσεις και πολύ πιο εκτενείς ζημιές.
Όλα ξεκίνησαν από τη βλάβη ενός κεντρικού αγωγού αποχέτευσης που περνούσε μέσα από τον λόφο και έσπασε. Η υπερβολική ποσότητα βροχής σε συνδυασμό με τον σπασμένο αγωγό, ήταν η αιτία της κατολίσθησης.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger