E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι επιστήμονες για την επιθανάτια εμπειρία

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013


Όλα είναι παιχνίδια του μυαλού μας. Έτσι αποφάσισαν.


  
Έλενα Φώτου 
Απάντηση φαίνεται να έδωσαν επιστήμονες του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας του Κέμπριτζ σε ότι αφορά τις επιθανάτιες εμπειρίες. 
Όσοι λοιπόν αναφέρουν κατά καιρούς πως έχουν ζήσει κάποια μεταθανάτια εμπειρία, δεν έχουν ζήσει τίποτα παραπάνω απο μια ακόμα διαταραχή στη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου μας.

 “Σε ό,τι αφορά ακόμα το γνωστό φως
που δηλώνουν οτι έχουν δει πολλοί
σύμφωνα με τους επιστήμονες,
οφείλεται σε ελλιπή τροφοδοσία
του αίματος και του οξυγόνου
στην περιοχή των ματιών.”

Η μελέτη φέρει την ονομασία “Trends in Cognitive Science” και καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο εγκέφαλος είναι ικανός σε τέτοιο σημείο να μας εξαπατά σε βαθμό που νομίζουμε οτι ζούμε μια επιθανάτια εμπειρία, ενώ στην ουσία όλες αυτές οι διηγήσεις δεν είναι τίποτα άλλο απο διαταραχές του εγκεφάλους μας.
 Ο νους στην προσπάθεια του να βγάλει νόημα απο τα όσα ασυνήθιστα μπορεί να βιώνει ένας άνθρωπος κατά την διάρκεια ενός τραυματικού συμβάντος, δημιουργεί όψεις μιας επιθανάτιας εμπειρίας οι οποίες μπορούν να εξηγηθούν με βιολογική βάση. Όταν για παράδειγμα, σε μια επιθανάτια εμπειρία ένας άνθρωπος νομίζει πως έχει πεθάνει, αυτό οφείλεται σε μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται “σύνδρομο Κοτάρ” κατά την οποία ο άνθρωπος νιώθει ότι είναι ήδη νεκρός ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει πεθάνει.
  
Η αίσθηση ακόμα οτι κατά την επιθανάτια εμπειρία το άτομο νιώθει να βρίσκεται πάνω απο τον εαυτό μέσα σε ένα χώρο, οφείλεται σε διεγέρσεις του νου σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που ρυθμίζουν την αντίληψη και την επίγνωση. Σε ό,τι αφορά ακόμα το γνωστό φως που δηλώνουν οτι έχουν δει πολλοί άνθρωποι σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλεται σε ελλιπή τροφοδοσία του αίματος και του οξυγόνου στην περιοχή των ματιών.
news.youropia.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger