E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το ανθρωποφάγο τέρας της Gevauden

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013


Το τέρας της Gevauden το πιο κακόφημο και μυστήριο ανθρωποφάγο ζώο που υπήρξε στην ιστορία ποτέ. Αυτό το θηρίο (πολλοί ισχυρίζονται ότι υπήρξαν δύο από αυτά) τρομοκράτησε την γαλλική επαρχία του Gevauden τα έτη 1764 - 1767. Αν και συχνά ισχυριζόταν ότι ήταν ένας ασυνήθιστα μεγάλο λύκος, η αλήθεια είναι το Τέρας δεν αναγνωρίστηκε ποτέ. Ειπώθηκε ότι ήτανε μεγαλύτερο από ένα λύκο, με κοκκινωπό χρώμα και μια αφόρητη μυρωδιά, καθώς και με δόντια μεγαλύτερα από εκείνα ενός κανονικού λύκου. Το πλάσμα αυτό σκότωσε το πρώτο θύμα του (ένα νεαρό κορίτσι) τον Ιούνιο του 1764. Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά από πολύ ασυνήθιστες επιθέσεις, όπου το τέρας επιτέθηκε σε ανθρώπους αγνοώντας βοοειδή και κατοικίδια ζώα που βρίσκονταν στα σημεία των επιθέσεων. 210 άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση και 113 θύματα έχασαν τη ζωή τους, τα 98 από τα οποία κατασπαράχτηκαν.  Οι επιθέσεις ήταν τόσο συχνές και βίαιες που πολλοί πίστευαν ότι το πλάσμα ήτανε ένας δαίμονας που στάλθηκε από το Θεό ως τιμωρία. Άλλοι θεωρούσαν ότι ήταν ένας λυκάνθρωπος.


Παρά το γεγονός ότι επικράτησε η άποψη ότι το «κτήνος» ήταν πιθανώς ένας μεγάλος λύκος (ή ένα ζευγάρι λύκων, δεδομένου ότι ορισμένες εκθέσεις αναφέρονται σε δύο θηρία, αντί του ενός), το γεγονός παραμένει ότι η περιγραφή του πλάσματος δεν φαίνεται να ταιριάζει σε ένα συνήθεις ευρωπαϊκό λύκο, ο οποίος ήταν καλά γνωστός στους ανθρώπους κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το κτήνος μπορεί να ήταν μια ύαινα, που ενδεχομένως δραπέτευσε από ένα θηριοτροφείο. Παρόλο που συχνά θεωρούνται ως φοβητσιάρησες και πτωματοφάγες, οι ύαινες είναι πραγματικά πολύ ισχυρά αρπακτικά ζώα και συχνά επιτίθενται στους ανθρώπους στην Αφρική και σε ορισμένες περιοχές της Ασίας.(Μια ύαινα τρομοκράτησε τους Μαλάουι αρκετά πρόσφατα όταν έφαγε έναν άνθρωπο, αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα χωριά τους). Ακριβώς όπως το θηρίο της Gevauden, οι ύαινες φημίζονται για τα ισχυρά, τεράστια δόντια τους και την έντονη οσμή τους, και είναι επίσης μεγαλύτερες και πιο ισχυρές από τους λύκους.

Το θηρίο κατάφερε να αποφύγει τους κυνηγούς, ακόμη και το στρατό, παρουσιάζοντας μια θρυλική πονηριά, αλλά τελικά σκοτώθηκε το 1767 από έναν τοπικό κυνηγό τον Jean Chastel. Ο θρύλος λέει ότι Chastel χρησιμοποίησε μια ασημένια σφαίρα για να σκοτώσει το τέρας, αλλά αυτό είναι μάλλον μύθος. Με το άνοιγμα του στομάχου του πλάσματος ο Chastel βρήκε τα λείψανα των τελευταίων ανθρώπινων θυμάτων του, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό ήτανε το ανθρωποφάγο ζώο που τρομοκράτησε την περιοχή για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger