E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μυστικα ευεξιας ,που θα σε γεμισουν ενεργεια

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012



Για να νιώσεις όμορφα δεν είναι ανάγκη να προσπαθήσεις πολύ, ούτε να ξοδέψεις υπέρογκα ποσά. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή πρόθεση και λίγος χρόνος αφιερωμένος σε σένα. Τα μυστικά της ευεξίας και κατά συνέπεια της υγείας είναι μικρά και εύκολα. Αρκεί να φροντίσεις να τα βάλεις στην καθημερινότητά σου…
1. Κλέψε 10-15 λεπτά το πρωί για να πάρεις ένα χορταστικό και γεμάτο ενέργεια πρωινό. Αν συνηθίσεις να τρως ένα καλό πρωινό, προετοιμάζεις τον οργανισμό σου να αποκαταστήσει τις φθορές που προκαλούνται στα κύτταρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τι σημαίνει αυτό; Μα πως θα είσαι σε μία διαρκή καλή φυσική κατάσταση και πάντοτε στην καλύτερη φόρμα.
2. Βάλε στο αυτοκίνητο ή στο κινητό σου τα 10 αγαπημένα σου, ανεβαστηκά κομμάτια! Φτιάξε με λίγα λόγια την Playlist που θα σε συνοδεύσει στη διαδρομή μέχρι τη δουλειά. Αυτό και μόνο ενισχύει τη μνήμη και τη συγκέντρωση και σου δίνει όλα όσα χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις ακόμη και στην πιο δύσκολη μέρα στη δουλειά.
3. Μην ξεχνάς το σνακ! Φρόντισε να έχεις μπάρες δημητριακών στην τσάντα σου. Πάρε στη διαδρομή ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης… Ένα παστέλι, ένα απλό σαντουιτσάκι με τυρί, ντομάτα και γαλοπούλα, 2 κρακεράκια ολικής άλεσης με λίγο cottage cheese. Κάτι μικρό και γρήγορο που φροντίζει για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού σου, αλλά και του σώματος. Τα πολλά μικρά γεύματα όπως θα ξέρεις είναι η καλύτερη διατροφή αν θέλεις να χάσεις κιλά.
4. Μην τρως ενώ κάνεις παράλληλα και κάτι άλλο. Είναι λάθος. Σταμάτησε το, τι κάνεις και αφιέρωσε 10 λεπτά στο φαγητό σου το μεσημέρι. Έχουμε την τάση να ξεχνάμε πόσο απολαυστική διαδικασία είναι το φαγητό. Επίσης, όταν είσαι συγκεντρωμένη στο μεσημεριανό σου γεύμα, τότε είναι σίγουρο πως θα φας λιγότερο. Αν δεν καθίσεις να το απολαύσεις και δεν μασάς καλά το φαγητό, δυσχεραίνεις τη χώνεψη! Δεν αντιλαμβάνεσαι πως χόρτασες, αισθάνεσαι έντονο φούσκωμα στο στομάχι, ενώ ο οργανισμός δυσκολεύεται να διασπάσει τις τροφές, με αποτέλεσμα να χάνονται βιταμίνες και μέταλλα από τον οργανισμό μας.
5. Περπάτησε. Μην μένεις σπίτι. Αν για κάποιους λόγους δεν γυμνάζεσαι, ρίξτο στο περπάτημα. Δεν είναι μόνο για την καλή σου φυσική κατάσταση. Θα σε κάνει να νιώσεις και καλύτερα. Κατέβα από το λεωφορείο δυο στάσεις νωρίτερα, άφησε το αυτοκίνητο κοντά στην πλατεία ή το πάρκο της γειτονιάς, πάρε το ποδήλατο. Κάνε οτιδήποτε μπορείς. Μείνε έξω για 10-15 λεπτά (αν μπορείς περισσότερο ακόμη καλύτερα). Μόλις 5 λεπτά “πράσινης” εξάσκησης (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο) θα εκτοξεύσουν στα ύψη τη διάθεσή και την αυτοπεποίθησή σου. Έρευνες δείχνουν πως αν όλοι οι άνθρωποι έκαναν λίγα λεπτά γυμναστική έξω από το σπίτι θα μπορούσαν πιο εύκολα να αλλάξουν τη διάθεσή τους και να αισθανθούν πολύ καλύτερα.
6. Φτιάξε ατμόσφαιρα. Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Χαμήλωσε τα φώτα, άναψε αρωματικά κεράκια, βάλε χαλαρωτική μουσική… Θα δεις, θα σου κάνει καλό. Θα σε ξεκουράσει, θα διώξει την ένταση της ημέρας.
Γίνε λοιπόν ο «αλχημιστής» της προσωπικής σου ευτυχίας, βάζοντας λίγη από την αρωματοθεραπεία στην καθημερινότητά σου. Έχουμε και τη συνταγή της ευεξίας… Αν αναμείξεις τα παρακάτω αρώματα σε ένα όμορφο μπουκαλάκι για αιθέρια έλαια και ανάψεις το κεράκι θα ξυπνήσεις μέσα σου ευτυχία, γαλήνη και ηρεμία:
α. 3 σταγόνες περγαμόντο, 1 σταγόνα Ιλάν-Ιλάν, 1 σταγόνα γκρέιπφρουτ
β. 1 σταγόνα γεράνι, 2 σταγόνες πορτοκάλι και 2 σταγόνες λιβάνι
γ. 2 σταγόνες σανταλόξυλο, 1 σταγόνα τριαντάφυλλο και 2 σταγόνες περγαμόντο
7. Προσπάθησε να μην χάνεις επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Βάλε πρόγραμμα και φρόντισε να συναντάς σχεδόν καθημερινά τους κοντινούς σου ανθρώπους για να πείτε τα νέα σας. Θα εκπλαγείς πόσο πιο εύκολα θα μπορείς να διαχειριστείς το «μπέρδεμα» στη δουλειά, το καβγαδάκι με τον σύντροφό σου ή τις ανησυχίες σου αφού τις συζητήσεις μαζί τους.
8. Ετοίμασε ένα όμορφο δείπνο. Στρώσε το τραπέζι σου, βάλε λουλούδια, χρησιμοποίησε το καλύτερό σου σερβίτσιο. Το όμορφο περιβάλλον την ώρα του γεύματος είναι πολύ σημαντικό για να αποκτήσεις σωστές διατροφικές συνήθειες. Το φαγητό δεν μας προσφέρει μόνο γευστικές, αλλά και αισθητικές απολαύσεις!
9. Μην ξεχνάς να καταναλώνεις αρκετά φρούτα και λαχανικά. Κάνουν τόσο καλό στον οργανισμό μας, αλλά και στη διάθεση. Υγεία, ευεξία και όμορφο σώμα…
10Κοιμήσου καλά! Όταν δεν κοιμάσαι καλά, ο οργανισμός σου εκκρίνει ορμόνες που παράγουν λίπος. Επίσης, η έλλειψη ύπνου θα σε κάνει να επισκεφτείς το ψυγείο, αφού αυξάνει την όρεξή σου. Φρόντισε να κοιμάσαι σε συγκεκριμένες ώρες. Αν δεν έχεις σταθερό πρόγραμμα, τότε ο οργανισμός σου “μπερδεύεται” και δυσκολεύεσαι να κλείσεις μάτι. Αντίθετα, αν καταφέρεις να διατηρήσεις ένα πρόγραμμα, τότε ο εγκέφαλος σου υποσυνείδητα “νυστάζει” την συγκεκριμένη εκείνη ώρα και κοιμάσαι πιο άνετα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την ώρα που ξυπνάς, η οποία πρέπει επίσης να είναι τακτική.
ΠΗΓΉ: tlife.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger