E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Κατια των Pussy Riot φοβαται!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012



Αν και περίπου ένα μήνα είναι ελεύθερη, η Κάτια δηλώνει ότι κινδυνεύει η ζωή των δύο άλλων μελών των Pussy Riot που είναι φυλακισμένα.
Ήταν το περασμένο Φεβρουάριο όταν τα 3 μέλη του ακτιβιστικού punk-rock Pussy Riot«εισέβαλαν» σε μια εκκλησία της Μόσχας και διαδήλωσαν εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν. Μετά από ελάχιστα λεπρά οι αρχές συνέλαβαν τα τρία κορίτσια και από τότε άρχισε το μαρτύριό τους, όπου μετά από δίκες τις οδήγησε στη φυλακή. Ανάμεσά τους ήταν και η Κάτια, η οποία όμως τον περασμένο μήνα αφέθηκε ελεύθερη, καθώς ο δικηγόρος της απέδειξε ότι όταν τη συνέλαβαν, δεν είχε προλάβει να βγάλει τη κιθάρα της από τη θήκη.
Κι αν κάποιος πίστευε ότι η Κάτια είναι η τυχερή της υπόθεσης, πέφτει έξω. Μπορεί να είναι ελεύθερη, αλλά θεωρείται… διπλός πράκτορας στη Ρωσία. Από τη μία οικυβερνητική θεωρούν ότι πληρώνεται από τον Λευκό Οίκο για να λέει ψέματα και τη κυνηγάνε. Από την άλλη οι ακτιβιστές πιστεύουν ότι τα έκανε πλακάκια με τη κυβέρνηση και «πούλησε» τις φίλες της, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη. Ποια είναι η αλήθεια; Ότι η Κάτια, ακόμα και τώρα, παλεύει να ελευθερώσει τα άλλα δύο μέλη των Pussy Riot, τη Ναντέζντα και τη Μαρία.
Μιλώντας στη δημοσιογράφο Άννα Νέμτσοβα για το Daily Beast, η Κάτια ξεκαθαρίζει: «Σκοπός της τέχνης μας είναι να αποκαλύψουμε τι άνθρωπος είναι ο Πούτιν, έτσι ώστε κανένας σοβαρός ηγέτης του κόσμου να μην θέλει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι μαζί του» λέει το μέλος των Pussy Riot και συμπληρώνει: «Οι έξι μήνες στη φυλακή μου άλλαξαν τη λογική. Πέρασα αρκετό χρόνο εξηγώντας στις άλλες γυναίκες τη φιλοσοφία του συγκροτήματος».
Ωστόσο αυτό που την ενδιαφέρει αυτή τη περίοδο είναι να αφεθούν ελεύθερες η Ναντέζντα και η Μαρία. «Περνάνε πολύ άσχημα στη φυλακή και φοβάμαι για αυτές» λέει και τονίζει: «Δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι τις ιδέες μας και πέφτουν θύματα σεξιστικής βίας μέσα στη φυλακή». Μάλιστα, πρόσφατα η Μαρία, ζήτησε να μεταφερθεί σε μονό κελί, γιατί δέχθηκε απειλές από άλλες φυλακισμένες. «Πρέπει να τις αποφυλακίσουμε τώρα» δηλώνει αποφασισμένη και ξεκαθαρίζει: «Και να μπορούσα δεν θα ήθελα να μιλήσω με τον Πούτιν. Δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια».

http://www.pkool.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger