E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΦΩΤΟ: Αυτο ειναι το τοπιο στον πινακα της Τζοκοντα

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012





Όλο και λιγοστεύουν τα μυστήρια γύρω από τη "Μόνα Λίζα" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι καθώς μετά την ανακοίνωση για την ανακάλυψη των οστών του μοντέλου που απεικονίζεται στον διάσημο πίνακα, αποκαλύφθηκε, και η τοποθεσία που φαίνεται πίσω της. 
Σε μία από τις εξορμήσεις τους, οι ερευνήτριες Ολίβια Νέσι, και η Ροζέτα Μπορκία πρόσεξαν ένα τοπίο το οποίο τούς θύμισε πολύ έντονα την "Τζοκόντα". Ηταν μια συμβολή ποταμών που παρέπεμπε στον διάσημο πίνακα. Από αυτήν τη διαπίστωση ξεκίνησαν την έρευνά τους.
Οι δύο κυρίες επιμένουν ότι τα ποτάμια, οι λίμνες και τα βουνά δείχνουν την περιοχή Μοντεφέλτρο. Τα ποτάμια που ενώνονται, λένε, είναι ο ποταμός Σενατέλο και ο Μαρέκια στο παλιό Δουκάτο του Ούρμπινο. Χώρισαν, λοιπόν, το φόντο σε έξι μέρη και ταυτοποίησαν τα στοιχεία ένα προς ένα.
"Η λίμνη δεν βρίσκεται εκεί, στη θέση της είναι μια περιοχή με χώματα από καθιζήσεις", σημειώνει η Ολίβια Νέσι, "και η γέφυρα έχει καταστραφεί, αλλά γνωρίζουμε πως υπήρχε εκεί". Το βουνό που φαίνεται λίγο δίπλα στο κεφάλι της Τζοκόντα είναι το όρος Ακιλόνε. Οι λόφοι στις άκρες του δρόμου είναι οι Σάσι Σιμόνε και Σάσι Σιμονσέλο.
Ο Ντα Βίντσι άρχισε να ζωγραφίζει τη Μόνα Λίζα το 1503 αλλά τέλειωσε τον πίνακα το 1519, λίγο πριν από τον θάνατό του. Οι ερευνήτριες καταλήγουν στο ότι ο Λεονάρντο συμπίεσε το τοπίο και έδειξε την ίδια περιοχή έτσι όπως φαίνεται από δύο οπτικές γωνίες. Αλλοι, ωστόσο, το αμφισβητούν και αυτό.

Δείτε τις φωτογραφίες:





thestival.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger