E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μαγνήσιο:Σε ποιες τροφές το βρίσκουμε και τι προκαλεί η έλλειψή του!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Τι είναι το μαγνήσιο και σε ποιες τροφές το βρίσκουμε; Πώς θα καταλάβουμε αν ο οργανισμός μας πάσχει από έλλειψη μαγνησίου; Διαβάστε παρακάτω και οι απορίες σας θα λυθούν μονομιάς…

Το μαγνήσιο είναι συγγενές ορυκτό με το ασβέστιο. Συνήθως, όταν ο οργανισμός έχει ανάγκη από ασβέστιο συνάμα απαιτεί και μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι το χαλαρωτικό της φύσης καθώς βοηθά ιδιαίτερα στην καταπολέμηση του άγχους. Είναι απαραίτητο για την καθαρότητα και την καλή λειτουργία των αρτηριών, του αίματος, των οστών, της καρδιάς, των μυών καθώς και της νευρικής λειτουργίας αλλά παρόλα αυτά, οι ειδικοί εκτιμούν πως υψηλότατο ποσοστό ατόμων σε όλο τον κόσμο παρουσιάζει έλλειψη μαγνησίου-χωρίς καν να το γνωρίζει.

Το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία και την ευζωία μας. Συνήθως εμπλέκεται στις περισσότερες λειτουργίες του σώματός μας ενώ και το γενετικό μας υλικό είναι κατά μεγάλο βαθμό βασισμένο στις ισόποσες ποσότητες του μαγνησίου στον οργανισμό μας. Αρκεί να σημειωθεί, πως το σώμα μας απαιτεί συγκεκριμένες ποσότητες μαγνησίου για να επεξεργαστεί περίπου 500 ένζυμα που απαιτούνται για την καθημερινότητα και τις λειτουργίες του μεταβολισμού μας.


Σε ποιες τροφές «κρύβεται» το μαγνήσιο;

Ικανοποιητικές για τον οργανισμό ποσότητες μαγνησίου θα βρείτε στα αμύγδαλα, στο σουσάμι, στον ηλιόσπορο, στα σύκα, στα λεμόνια, στα μήλα, στα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, στο σέλινο, στο καστανό ρύζι κ.α.

Πώς θα καταλάβουμε πως πάσχουμε από έλλειψη μαγνησίου;

Υπάρχουν συγκεκριμένα συμπτώματα που αν επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αποτελέσουν ένδειξη για την έλλειψη μαγνησίου που ταλαιπωρεί τον οργανισμό μας. Πιο συγκεκριμένα:

-Πόνος στη μέση

-Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

-Χρόνια κόπωση

-Ζαλάδα, αίσθηση αποπροσανατολισμού

-Λιγούρα για σοκολάτα

-Κατάθλιψη

-Επιληπτικά επεισόδια

-Δυσοσμία σώματος

-Καρδιακές αρρυθμίες

-Υπέρταση

-Συχνοουρία

-Αϋπνίες

-Έντονο άγχος

-Κράμπες

-Μυϊκοί σπασμοί ή «τικ»

-Πόνος στα γόνατα ή στους γοφούς

-Παγωμένα χέρια ή και πόδια

-Σύνδρομο «ανήσυχου» ποδιού

-Ρίγη και «κρυάδες»

-Ευαίσθητα δόντια

-Και για τις γυναίκες: επώδυνη έμμηνος ρύση

Φυσικά, αν έχετε ένα ή παραπάνω από τα συμπτώματα, δεν σημαίνει απαραίτητα πως πάσχετε από έλλειψη μαγνησίου. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευθείτε το γιατρό σας και να προβείτε στις απαραίτητες εξετάσεις για να το διαπιστώσετε. Αν όντως πάσχετε από έλλειψη σιδήρου, θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερες τροφές που το εμπεριέχουν ή να πάρετε συμπληρώματα μαγνησίου.

clickatlife.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger